19.04.2016

Zvokotok + Neforma 48, Španski borci, 22. april 2016

Zvokotok, ki se posveča sodobni komponirani glasbi in serija glasbeno-plesnih improvizacij Neforma sta združila moči v glasbeno-plesni improvizaciji in koncertu.

Press info

Zvokotok + Neforma 48

Španski borci

Zvokotok + Neforma 48

22. april 2016

Vstopnica: 5 EUR

Zvokotok
[con] sequenza je glasbeno scenska kompozicija za dva izvajalca na skladbo "Sequenza XI" za kitaro solo, skladatelja Luciana Beria. Kot posledica sodelovanja glasbenika in plesalca se osredotoča na izrazno moč glasbenikovega giba, preko stalnega dopolnjevanja originalnih izsekov Beriove skladbe in na novo ustvarjene plesne koreografije, raziskuje povezavo med gibom in zvokom ter glasbenikovo gesto in vsemi zvočnimi parametri, ki jih odraža.

Neforma
Improvizirati, posredovati, poustvarjati kaj brez priprave, načrta. Ponazoriti, narediti, da kaj zaradi svoje nazornosti pripomore k boljšemu razumevanju. Uprizoriti, izvesti naprej pripravljen javen dogodek.
Prepogosto je ustvarjalec usmerjen le h končnemu umetniškemu izdelku, ki je v oderski okvir postavljen kot posledica večmesečnih priprav ter vsakdanjih, rutinskih
mišičnih operacij.

Jacob Storer, rojen na podeželju zvezne države Wisconsin ZDA, je po uspešno končanem študiju plesa ter umetniškega managementa na univerzi Wisconsin- Stevens Poit trenutno redni študent zasebnega konservatorija P. A. R. T. S. v Bruslju, ki deluje pod okriljem svetovno uveljavljene plesne supine ROSAS. Od leta 2013 živi in deluje v Bruslju, kjer se poleg plesa in koreografije posveča tudi vizualnim umetnostim.

Primož Sukič je po končanem študiju na Akademiji za glasbo v Ljubljani šolanje
nadaljeval v Darmstadtu ter Bruslju, kjer trenutno tudi živi in deluje. Pri svoji
poustvarjalni dejavnosti glavno pozornost posveča raziskovanju in razširjanju zmožnosti svojega glasbila, tako klasične kot električne kitare, pogosto pa sodeluje tudi z umetniki s področja sodobnega plesa, teatra in poezije, kjer ga predvsem zanima povezava med zvočno umetnostjo ter ostalimi prvinami umetniškega izražanja.

Več o glasbeno-plesni improvizaciji in koncertu in nakupu vstopnic