03.11.2020

Aktivno poslušanje v Tivoliju

V času težke podhranjenosti kulturnih dogodkov in spletnih kompenzacij/realizacij le teh, so se pri Zavodu Cona odločile_i, da ljudi povabijo stran od računalniških ekranov, na lokacijske FM sprehode po parku Tivoli.

Press info

območje FM sprehodov - Zavod Cona

V začetku novembra bo Zavod Cona na frekvenci 88.8MHz v okolici galerije Steklenik in v parku Tivoli pripravili tri radijska oddajanja. Zaključek razstave Boštjana Perovška: Zvočna prepletanja (3. november 2020 ob 18. uri) ter otvoritvi novega dela Manje Ristić: Sonična ontologija malomarnosti // FM radijske otvoritve.

Opremite se s FM sprejemniki (svojimi telefoni), kvalitetnimi slušalkami in vremenu primerno obleko.

Manja Ristić: Sonična ontologija malomarnosti

7. 11. 2020 – 8.1. 2021

Zaradi zaprtja kulturnih institucijv času epidemije,so dogodki na FM frekvencah

dogodki:

sobota, 7. 11. 2020 ob 12.00 na 88.8 MHz –lokacijski FM sprehod (Park Tivoli)
torek, 10. 11. 2020 ob 18.00 na 88.8 MHz –lokacijski FM sprehod (Park Tivoli)
sreda, 18. 11. 2020 ob 20.00 na programu Ars(Arsov art atelje)–radijska otvoritev razstave

O umetniškem delu: Sonična ontologija malomarnosti je del kontinuirane umetniške raziskave, ki temelji na poslušanju zapuščenih prostorov in krajin, ki jih je človek s svojo prisotnostjo in izkoriščanjem korenito preoblikoval, zdaj pa so znova izročeni Naravi. Med procesom konceptualizacije Sonične ontologije malomarnosti se je umetnica Manja Ristić nahajala v prostorih, opuščenih zaradi korupcije, potrošništva in družbeno-političnih pretresov, ki sta jih za zmeraj spremenila človekovo prekomerno izčrpavanje in njegova neustavljiva želja, da gradi –od tisoč let starih kamnolomov do sodobnih megastruktur. Jedro kompozicijske strukture se tako vpenja v opuščeno post-gradbeno območje megastrukture v Stožicah, plasti mnemopoetičnih zvočnih sledi pa izvirajo iz opuščenih kamnolomov apnenca z otoka Korčula v južni Dalmaciji, kot so Glogovac, Lenga in Vrnik, pa tudi iz opuščenih rudnikov in jam z apnencem v Fruški gori v Vojvodini na severu Srbije. Poetični poudarek je usmerjen v dinamičnost in teksturovodeter vodnih mikrookolij, ki sopomembni za procese ohranjanja biodiverzitete.

Lokacijski FM sprehodi:

V času epidemije je rastlinjak Tivoli zaprt, zato si aktualnih del v galeriji Steklenik žal ni mogoče ogledati inposlušati. Namesto tega smo pripravilienkratne radijske dogodke, ki bazirajo na aktivnemu, individualnemu poslušanju na prostem, ob sprehodu po parku Tivoli.

območje FM sprehodov - Zavod Cona
Stožice_field_foto by Manja Ristić.jpg