21.04.2020

April v Narodnem domu Maribor

Napovednik dogodkov v Narodnem domu Maribor za april 2020.

Press info

Narodni dom Maribor

Torek, 21. april 2020 ob 20. uri - Glasbeni klub Narodnega doma
Facebook dogodek

Sreda, 22. april 2020 med 19. - 20. uro - Turn Narodnega doma

Koncert na turnu: Marko Grobler, vokal, akustična kitara
Prenos koncerta v živo

Marko Grobler je mariborski kantavtor, ki že dobrih 20 let z glasbo kritično slika vsakdanje radosti in neumnosti življenja. Glasba, ki jo trenutno izvaja, je nadaljevanje njegovega sodelovanja z različnimi ustvarjalci. Po začetkih s skupino Ezlek, s katero je izdal CD Hitim zgubljen skoz' mesto , je vrsto let sodeloval s pesnikom in pisateljem Ferijem Lainščkom (monografija o Prekmurju in zgoščenka z naslovom Občutek za veter), sodeloval pri dokumentarnem filmu režiserke Maje Weis (prispeval je glasbo za dokumentarni film Občutek za veter), dokumentarnem filmu režiserja Bojana Laboviča Mariborska Dvorišča, igranem filmu Rudija Urana Nebeška vas. Aprila 2011 je izdal prvo samostojno zgoščenko z naslovom Iz dneva v dan pri založbi Celinka.

Četrtek, 23. april 2020 ob 20. uri - Glasbeni klub Narodnega doma
Facebook dogodek

Petek, 24. april 2020 med 18. – 19. uro - Balkon Narodnega doma
Muso rides again, Milan Latin – Muso, DJ
Prenos DJ večera v živo

Za glasbo bo poskrbel Milan Latin - Muso, upokojeni glasbeni sodelavec Narodnega doma Maribor, nekdanji urednik glasbenega uredništva za regionalno televizijo RTS, sodelavec Radia Maribor, … in glasbeni entuziast. Zase pravi, da je edini Mariborčan, ki je 25 let prodajal avtomobilske dele, pa ni imel svojega avtomobila. »Pa ne, da ga ne bi imel. Jaz bi imel tudi letalo, ampak nekaterih stvari ne počnem rad, zato se jim izogibam«, pravi Milan Latin Muso, otrok beatniške generacije, ki ga je v sedemdesetih obrnilo k jazzu, sicer pa znan tudi kot glasbeni opremljevalec oddaj, reklam, filmov na radiu in TV,  avtor številnih oddaj o glasbi in didžej.

Torek, 28. april 2020 ob 20. uri- Glasbeni klub Narodnega doma
Facebook dogodek

Sreda, 29. april 2020 ob 18. uri - Turn Narodnega doma
Koncert na turnu: Duo Ofak & Mori (Andrej Ofak, kitara; Borut Mori, harmonika)
Prenos koncerta v živo

Andrej Ofak in Borut Mori sta z glasbo povezana od otroških let. Vztrajno ustvarjata v svojem, avtorskem izrazu. Študij glasbe sta zaključila v Gradcu, nastopata pa na koncertih, ob odprtjih umetniških razstav, na literarnih večerih. Uglasbila in izdala sta zgoščenko Naj letim z besedili mladih slovenskih pesnikov, posnela sta glasbo za film. Decembra 2011 sta na natečaju Bisergora prejela nagrado za najboljšo priredbo ljudske pesmi ... Avtorja sta svoj album The Echoes of River Drava ob izidu predstavila v domačem kraju, v Dravogradu, na bregu reke Drave, v parku dvorca Bukovje, nato pa še v idilični cerkvi sv. Pankracija v Slovenj Gradcu, kjer je bil album posnet. Zgoščenko Odmevi reke Drave sta predstavila na več kot tridesetih prizoriščih pri nas in v tujini. Zgoščenka ohranja pristen zvok, naravni reverb ter ponuja pravljične užitke ob poslušanju zgodb, ki jih glasbenika pripovedujeta skozi instrumentalne skladbe.

Četrtek, 30. april 2020 ob 20. uri - Glasbeni klub Narodnega doma
Facebook dogodek

Glasbeni klub Narodnega doma Maribor
Koncert na turnu