25.10.2016

Balžalorsky / Drašler 3o, Hostel Celica, 25. oktober 2016

Po nekaj letih premora, se zasedba ponovno sreča, s skupno idejo po ustvarjanu, z novim pristopom, ki je rezultat večletnega pridobivanja glasbenih izkušenj in je trenutno še čista uganka.

Press info

Balžalorsky / Drašler 3o

Hostel Celica, Ljubljana

Balžalorsky / Drašler 3o

Torek, 25. oktober 2016 ob 21. uri

Vstop prost.

Zasedba: Vitja Balžalorsky, kitara; Jošt Drašler, kontrabas; Vid Drašler, bobni, zvočila

Bend, ki je nase opozoril z jazzovskim prvencem Wu-wei leta 2011, je dandanes razpršena zasedba, saj zadnja leta skupaj (ali posamezno) deluje predvsem na področju svobodne, improvizirane glasbe v različnih sestavih ter samostojnih projektih. Po obsežni predstavitvi plošče se je trio sicer pojavljal tako v Kombu Zlatka Kaučiča kot tudi v Orkestru Brez Meja (Orchestra Senza Confini), vendar je lastno ustvarjanje in koncertiranje takorekoč prestavil na čakalni tir.

V tem obdobju so vzniknile zasedbe Drašler / Karlovčec / Drašler, Trojnik, Litošt, The B. Bees, Orkestrada, Oholo, Olfamoštvo, Jubileum Orkestra in druge, člani tria pa so začeli igrati pri zasedbah Karma Koma, Carnaval, Borghesia, Vlatko Stefanovski ter sodelovati v gledaliških predstavah, na večerih žive poezije, glasbeno gibalnih uprizoritvah in začeli oblikovati glasbeni program za dogodke kot so Neforma, Ropotarnica, Rojišče.