20.10.2016

Beli Šum #41: Kikiriki & Mono Scarves, Centralna postaja

V mariborski Centralni postaji bosta v četrtek, 20. oktobra nastopila Kikiriki in Mono Scarves.

Press info

Beli Šum #41: Kikiriki & Mono Scarves, Centralna postaja

Centralna postaja, Maribor

Beli Šum #41: Kikiriki & Mono Scarves, Centralna postaja

Četrtek, 20. oktober 2016 ob 20. uri

Vstop prost.

Kikiriki & Mono Scarves (live noise d.i.y. duo, Maribor) sta prijatelja in sodelavca v zvočnih hreščanjih. Kot duo sta nastopila vsaj sedem krat, septembra 2016 izdala sodelovanje za slovensko specialno založbo Zvočni Prepihi, drugače sta solo izvajalca, v mislih pa imata že nove projekte.

Nina F ali Kikiriki, iz Maribora, je že dvajset let dejavna v raznih glasbenih kolektivih. Najprej kot vokalistka, kasneje kot inštrumentalistka in od leta 2009 kot solo noise izvajalka. Osredotoča se na eksperimentiranje z v živo sproduciranim zvokom iz predvsem analognih sintetizatorjev in naredi-sam elektronskih vezij. Zvoki se gibajo med globokimi basi, ambientalnimi hrupnimi pokrajinami in težjimi variacijami in kombinacijami zvočenja. Izdala je številne zvočne projekte in nastopila na veliko dogodkih in festivalih kot so ZNFI, ARS Electronica, MED, Žižkovska Noč Praga itd.

Mariborski nojzerski mladič Mono Scarves, ki hrešči od leta 2014. Od začetka se je pojavljal z lepimi in svetlečimi se sintisajzerji, ki jih je kasneje zamenjal s takimi v katere se sveti in jih je izdelal sam. Sintisajzerji se množijo, rastejo in se razvijajo skupaj z njim. Dela kot sodelavec na radiu Marš, zato ne preseneča vpetost v svet drugačnih muzik. V preteklosti je nastopil na festivalih kot so Zasavje noise fest international, MED, Multiversal in Intercon.