30.11.2020

Kakšna je prihodnost glasbenih turnej?

V četrtek, 3. decembra 2020 ob 20. uri, se bo odvil prvi mesečni spletni panel Cereal Music Talks. V okviru prvega pogovora se bodo govorniki, ki se bodo oglasili iz različnih koncev sveta, pogovarjali o prihodnosti glasbenih turnej. K pogovoru ste v čimvečjem številu vabljeni tudi ostali predstavniki glasbene industrije.

SIGIC

Cereal Music Talks Catch Ups #1 - Future of Touring

Spletne pogovore bo vodila Lucija Ivšić, frontwoman, pevka in kitaristka hrvaška zasedbe Punčke, ki je lani po dvanajstih letih delovanja prenehala z delovanjem. Lucija je v Melbournu situirana glasbenica, menedžerka, booking agentka, neodvisna producentka in kreativna podjetnica. Pri štirinajstih je ustanovila bend Punčke, s katerim je nastopila po vsem svetu in izdala pet albumov. Med študijem je delala pri agenciji Los Angeles in neodvisno producirala večje umetniške festivale. Po večletnem sodelovanju z alternativnimi ustvarjalci iz celega sveta je ustanovila Cereal Booking, neodvisno agencijo za menedžment in booking, kjer zastopa Haiku Garden, Jonathan in Sonio Calico ter občasno organizira turneje za večja imena, kot so Algiers, Zepherin Saint in Surf Curse. "Ugotovila sem koliko, v tem času protiepidemijskih ukrepov ter odpovedi glasbenih dogodkov in skowcase festivalov po celotnem svetu, v resnici pogrešam pogovore ter mreženje s predstavniki glasbenega posla. To me je spodbudilo, da pričnem voditi spletne mesečne pogovore Cereal Music Talks, na katerih bodo sodelovali različni predstavniki glasbenega posla iz celotnega sveta, saj me zanima, kako se ostali spopadajo s temi neobičajni situacijami. Ker je ideja, da vzpostavimo skupnost z ljudmi, ki imajo podobne interese, so k razpravi v čimvečjem številu vabljeni tudi glasbeniki in predstavniki glasbene industrije," je dejala Lucija Ivšić.

Na prvi diskusiji se bo Lucija skupaj z gosti pogovarjala o prihodnosti glasbenih turnej. Sodelovali bodo: Andrew Wilson iz novozelandskega noise pop/punk/post-punk banda Die! Die! Die!, korejsko - mehiški bobnar Octopoulpe ter Sara Ercegović, članica hrvaške avdiovizualne zasedbe ŽEN.

2. december 2020 ob 8. uri - Nova Zelandija
2. december 2020 ob 6. uri - Avstralija
3. december 2020 ob 20. uri - Hrvaška / Slovenija

REGISTRACIJSKI LINK
FACEBOOK EVENTA

Naslednji panel se bo odvil januarja 2021.