15.09.2022

Novo na plejlisti - alternative digitalnega razpečevanja muzik

V okviru projekta Digitalni glasbeni vlak za slovensko glasbo, ki ga izvaja konzorcij SIGIC, Zavod SPLOH in Zavod Jazz Cerkno, bo izvedena okrogla miza z naslovom: Novo na plejlisti - alternative digitalnega razpečevanja muzik. Okrogla miza je del spremljevalnega programa založniškega festivala Tresk.

Press info

Digivlak

Okrogla miza bo potekala v petek, 16.9. ob 18.00 v prostorih SIGIC (Trg francoske revolucije 6).

Pogovarjali se bomo o tem, kako danes glasbeniki in založbe danes vzdržujejo stik s svojimi poslušalci. Na eni strani ostajajo aktualni stari sistemi kot so prodaja glasbenih albumov na koncertih in nekaterih redkih prodajalnah, na drugi strani se strumno vzpenja poslušanje glasbe preko spleta. Zakaj je dobro glasbo ponujati na Bandcampu? Za katere glasbene scene je primeren Soundcloud? Kdo glasbo ponuja preko streaming platform kot sta Spotify in Apple Music? Kaj ponuja in omogoča Youtube? Kako digitalno distribucijo razumeti kot glasbeno polico, kjer je tvoj album sploh opažen in po možnosti še z njim kaj zaslužiti? Vabljeni vsi, ki jih zanima glasbeno založništvo v digitalnem svetu. Delavnica bo potekala v slovenskem jeziku, prijavnine ni.

Moderator okrogle mize Andrej Pervanje je vodja fonoteke Radia Študent, dolgotelni voditelj radijskih oddaj ter glasbeni novinar in publicist, ki nadvse rad raziskuje domačo in regionalno glasbeno krajino. Njegova sogovorca bosta Ira Kolbezen (vodja digitalne administracije Glitterbeat Records) ter Damjan Manevski (vodja založbe Radia Študent).

Digitalni vlak za slovensko glasbo je projekt konzorcija SIGIC - Slovenski glasbenoinformacijski center, Zavod SPLOH in Zavod Jazz Cerkno, ki ga sofinancira Ministrstvo za javno upravo v okviru Javnega razpisa za digitalno preobrazbo nevladnih in prostovoljskih organizacij ter povečanje vključenosti njihovih uporabnikov v informacijsko družbo 2021–2023. Namen projekta je spodbujati in razvijati prisotnost aktualne in pretekle slovenske glasbe skozi sodobne digitalne distribucijske streaming platforme ter promovirati uporabo te glasbe skozi različna promocijska orodja