24.05.2016

Nekaj modrega za konec, KD Domžale, 24. maj 2016

Kulturni dom Franca Bernika vabi, v torek, 24. maja, na zadnji abonmajski koncert te sezone, ki bo v znamenju lahkotnega jazzovskega zvoka.

Press info

Nekaj modrega za konec

Kulturni dom Franca Bernika Domžale

Nekaj modrega za konec

Torek, 24. maj 2016, ob 20. uri

Vstopnina: 14 EUR / 13 EUR

Nastopajo: Per Rundberg, klavir; Jaka Stadler, violončelo; Mate Bekavac, klarinet; študentje Akademije za glasbo v Ljubljani in Abonmajski ansambel

Program: Gershwin - Porgy in Bess, fantazija za klarinet in klavir
Schulhoff: Hot sonata za klarinet in klavir
Gerschwin: Rapsodija v modrem za klavir in orkester (originalna verzija za jazz ansambel)
Gulda: Koncert za violončelo in orkester

Na zadnjem abonmajskem koncertu te sezone se bomo torej srečali z glasbeno govorico, ki je pustila sled tudi v klasični glasbi in navdihnila mnoge njene mojstre. "Jazzovski zvok” nam je mogoče manj tuj, saj v njem lahko prepoznamo tudi zvočnost bolj popularne, zabavne glasbe, ki si je "sposodila” kakšnega od njegovih osnovnih postopov in vzorcev.

Zadnji koncert bo torej nekoliko bolj lahkoten, skoraj že tipa kakšnega bolj kvalitetnega "open air” koncerta z marsikakšno zimzeleno, poletno in celo vročo melodijo. Gerschwinova uspešnica v originalni verziji, izvedeni prvič pri nas, ter Guldin koncert, kjer najdemo en velik "mišmaš” glasbenih stilov (disco osemdestih, jazz, avstrijska narodna glasba, ki bi se obnesla tudi na številnih naših veselicah, flamenko, barok, a vendar z veliko mero inštrumentalne virtuoznosti, začinjene s specifičnim humorjem.

Več o koncertu