25.05.2016

Severa Gjurin, KD Franca Bernika, 25. maj 2016

V sredo 25. maja in ponedeljek 30. maja bo Severa Gjurin s svojo skupino v Kulturnem domu Franca Bernika izvedla dva koncerta z naslovom “Ali je še kaj prostora tam na jugu”.

Press info

Severa Gjurin

KD Franca Bernika Domžale

Severa Gjurin

Sreda, 25. maj 2016, ob 20. uri
Ponedeljek, 30. maj 2016, ob 20. uri

Vstopnina: 14 EUR / 13 EUR

Severo Gjurin smo najprej spoznali kot likovnico, potem pa še kot pevko skupine Olivija, s katero je pred okroglim desetletjem posnela dve plošči in se z njo zelo hitro zapisala med najbolj zanimive slovenske zasedbe. Kasneje je Severa sodelovala še z Vladom Kreslinom na plošči Cesta, v filmu Hit poletja je prispevala naslovno pesem, v svojih zasedbah pa jo je angažiral tudi njen brat Gal Gjurin, v duetu je nastopala z Dejanom Lapanjo, snemala z Borutom Činčom in še mnogimi drugimi. Sedaj Severa stopa na samostojno pot, pripravlja nov album in koncertira z novo zasedbo. No, v resnici jo sestavljajo njeni stari znanci, s katerimi je že pogosto stala skupaj na odru, ampak za svoj prvi nastop vendarle štejejo koncert v Siti teatru marca 2013, ki je sprožil celo vrsto koncertnih gostovanj, ki so sledila v naslednjih letih. Nove pesmi kot so Mlini in vetrovi, Sej vame, Muzika za babice in Kakor da se nič ni zgodilo, se prepletajo s starejšimi skladbami in priredbami, ki jih na lasten način interpretira Severa. Korak za korakom tako nastaja njen glasbeni izraz, ki pa je hkrati tudi glasbeni izraz vseh članov kvarteta. Čaka nas nežni in doživeti akustični koncert z enim od najblj žlahtnih vokalov v slovenskem glasbenem prostoru.

"Ima enega najbolj prepoznavnih vokalov na slovenski glasbeni sceni. Takšnega mehkobnega, toplega, ki boža ušesa. Pa čeprav ti sredi pogovora nenadoma zapoje le preprost »u-u u-u-u u-u« in takoj zatem še nekaj drugih podobno obarvanih glasov.” Vanja Pirc, Mladina

Zasedba: Severa Gjurin, vokal, kitara; Dejan Lapanja, kitara; Žiga Golob, kontrabas; Gašper Peršl, bobni

Ponovitev: ponedeljek, 30. maj 2016, ob 20 uri

Več o koncertu ter nakupu vstopnic