20.01.2021

Danes poslušamo: Avtonomna tovarna Rog

Avtonomna tovarna Rog je bila v zadnjih 15 letih središče kritične misli ter vozlišče družbenih gibanj. Zvrstilo se je tudi ogromno koncertov, jam sessionov, elektronskih in AV dogodkov domačih in tujih zasedb.

SIGIC

Damir Avdić
Foto: FB arhiv Koncertne dvorane Rog

 Dokumentarec o Avtonomni tovarni Rog (2016)

Uredništvo: Avtonomna tovarna Rog je dolga leta nudila kreativni prostor za ustvarjanje in nastopanje mnogim glasbenikom in glasbenicam. Spomnimo se nekaterih domačih zasedb, ki so tkale pestro glasbeno vsebino v Rogu!


Carnaval (2008)

Uredništvo: Post stoner oz 'desert rock' skupina Carnaval je pričela z delovanje pod imenom Pinocchio Pinchball leta 2004, leto zatem pa so spremenili ime. Po dolgoletni uspešni karieri so januarja 2019 naznanili, da prekinjajo z delovanjem.


Čarangi (2009)

Uredništvo: Nekdanjo zasedbo Čarangi sta ustanovila brata Samo in Jani Kutin iz Čadrga, danes znana po ustvarjanju v skupinah Bakalina (Velika) in Širom.


ŽPZ Kombinat (2010)

Uredništvo: Ženski pevski zbor Kombinat se je ustanovil na dan upora, 27. aprila 2008, ko se nas je skupina deklet zbrala na ustanovni skupščini v Rogu in sklenila, da bomo prepevale pesmi upora z vsega sveta.


Kikiriki (2015)

Uredništvo: Nina Farič ali Kikiriki, ki kot solo izvajalka nastopa od leta 2009, se osredotoča na eksperimentiranje z v živo sproduciranim zvokom iz predvsem analognih sintetizatorjev in naredi-sam elektronskih vezij.


Psihiatrija (2007)

Uredništvo: Psihiatrija je bil progresivni indie rock bend iz Bistrice ob Sotli.