23.05.2022

Delavnica na temo digitalne glasbene distribucije

Vabljeni na delavnico digitalne glasbene distribucije z Yvanom Boudilletom, ki bo obsegala tri srečanja. Prijave do 29. maja!

SIGIC

YB

V okviru projekta Digitalni glasbeni vlak za slovensko glasbo, ki ga izvaja konzorcij SIGIC, Zavod SPLOH in Zavod Jazz Cerkno, bo izvedena tridnevna delavnica s francoskim strokovnjakom Yvanom Boudilletom. Dve srečanji bosta izvedeni preko spleta, tretje finalno srečanje pa bo 10. junija v Ljubljani. K prijavi so vabljeni vsi, ki jih zanima glasbeno založništvo v digitalnem svetu. Delavnica bo potekala v angleškem jeziku, prijavnine ni.

Program delavnice: 

Ponedeljek, 30. maj 2022
od 10. do 12. ure
Lokacija: Zoom
Tema: pregled sprememb vrednostne verige v glasbi (music value chain), njene temeljne značilnosti, ki jih morate poznati pri izvajanju glasbenih projektov v digitalnem svetu in okolju, ki ga temeljno zaznamujejo podatki (data). 

Torek, 7. junij 2022
od 10. do 12. ure
Lokacija: Zoom
Tema: predstavitev primerov dobrih praks, pri katerih boste lahko sodelovali tudi vi. Yvanu in ostalim udeležencem boste lahko predstavili delo vaše glasbene založbe ali samozaložniških projektov, predstavili izzive, s katerimi se srečujete pri delu in prejeli Yvanov odziv in komentar. 

Petek, 10. junij 2022
od 10. do 12 ure 
Lokacija: SIGIC, Trg francoske revolucije 6, 1000 Ljubljana
Tema: mreženje udeležencev z Yvanom bo namenjeno povzetku predstavljenih veščin in znanja, ki je potrebno za uspešno delo v glasbeni distribuciji v digitalnem svetu ter prosti debati, skozi katero boste prepoznavali nove izzive in prihajali do novih idej za njihovo reševanje. 


Za sodelovanje na delavnici se je potrebno prijaviti preko spodnjega obrazca. Na njegovi osnovi vam bomo posredovali povezavo do Zoom klepetalnice, kjer se bo odvijali srečanje z Yvanom. Prijave so možne do vključno 29. maja. 

POVEZAVA DO OBRAZCA


Yvan Boudillet je zaposlen v švicarjskem podjetju Utopia Music, ki se ukvarja z razvojem glasbenega sektorja na način razvijanja rešitev za bolj pravičen in transparenten glasbeni ekosisstem. Njihov moto je Fair Pay for Every Play. Pred Utopia Music je Yvan deloval v svojem podjetju TheLynk, kjer se je ukvarjal s svetovanji na področju inovacijskih projektov v kreativni ekonomiji, s poudarkom na digitalizacijskih prehodih ter razvoju start-up projektov. Predaval je na francoski šoli Audencia Business School iz Nantesa, kjer se je posvečal modulom, ki prečijo področje tehnologije in kreativnosti ter modulom s področja menedžmenta in podjetništva na področju kreativne ekomonije. Med leti 2007 in 2016 je bil zaposlen v francoskih izpostavah založb Warner Music in EMI Music, deloval je na področju razvoja digitalnih poslovnih strategij, razvoju občinstva ter monetizacije glasbe skozi različne digitalne platforme in start-upe.

Digitalni vlak za slovensko glasbo je projekt konzorcija SIGIC - Slovenski glasbenoinformacijski centerZavod SPLOH in Zavod Jazz Cerkno, ki ga sofinancira Ministrstvo za javno upravo v okviru Javnega razpisa za digitalno preobrazbo nevladnih in prostovoljskih organizacij ter povečanje vključenosti njihovih uporabnikov v informacijsko družbo 2021–2023.  Namen projekta je spodbujati in razvijati prisotnost aktualne in pretekle slovenske glasbe skozi sodobne digitalne distribucijske streaming platforme ter promovirati uporabo te glasbe skozi različna promocijska orodja.