23.01.2023

Spletna delavnica izpolnevanja kvalitetnih metapodatkov

V sodelovanju s portugalskim združenjem AMAEI organiziramo webinar na področju digitalnih pretočnih platform. Tokrat je na vrsti izpolnjevanje kvalitetnih metapodatkov.

press

Spletna delavnica na temo metapodatkov

Gost spletnega seminarja bo Sergio Silva, ki prihaja iz službe za pomoč uporabnikom portugalskega združenja AMAEI. Razumevanje metapodatkov ni lahka naloga, ni pa tudi nemogoča! Težav, ki se pojavljajo, je veliko, a obstaja tudi veliko rešitev za boljše in lažje razumevanje glasbenih metapodatkov. Ste se kdaj vprašali, kako lahko popravimo napake v metapodatkih? Pridružite se naslednjemu spletnemu seminarju o metapodatkih in izvedite več o tej temi.

Družili se bomo preko spleta, in sicer, v torek, 31. januarja ob 18.00 (naš časovni pas). Udeležba je  brezplačna, treba se je prihodno prijaviti. Druženje bo potekalo v angleščini.

Prijavite se TUKAJ.

Digitalni vlak za slovensko glasbo je projekt konzorcija SIGIC - Slovenski glasbenoinformacijski center, Zavod SPLOH in Zavod Jazz Cerkno, ki ga sofinancira Ministrstvo za javno upravo v okviru Javnega razpisa za digitalno preobrazbo nevladnih in prostovoljskih organizacij ter povečanje vključenosti njihovih uporabnikov v informacijsko družbo 2021–2023. Namen projekta je spodbujati in razvijati prisotnost aktualne in pretekle slovenske glasbe skozi sodobne digitalne distribucijske streaming platforme ter promovirati uporabo te glasbe skozi različna promocijska orodja.