10.01.2017

Dvocikel - poziv in vabilo glasbenikom

Layerjeva hiša iz Kranja vabi k prijavi na Dvocikel, ki spodbuja povezovanje različnih avtorskih izrazov in sproža nove zamisli. Poziv je odprt do 5. februarja 2017.

Press

Dvocikel
Foto: www.dvocikel.si

Dvocikel raziskuje organizacijske in glasbene možnosti ter izhaja iz želje, da glasbeni publiki predstavi drugačno koncertno izkušnjo, glasbenikom ponudi prostore za ustvarjanje in jih vzpodbudi k povezovanju različnih avtorskih izrazov, v domačem glasbenem prostoru pa se nadeja sprožanja novih zamisli.

Koncertni cikel Dvocikel je serija glasbenih projektov dveh glasbenih formacij. V treh letih je spentljal 15 projektov in 30 koncertov. In pelje se naprej!

V okviru Dvocikla se 2 glasbenika ali 2 zasedbi ali kobinacija glasbenika, zasedbe in glasbenega producenta srečajo v glasbeni rezidenci Layerjeve hiše, ustvarijo nov skupen material ter odigrajo dva koncerta, kranjskega in ljubljanskega. Rezidence omogočajo glasbenikom, da pripravijo nove zvočne materiale, izboljšajo odrski nastop ali se preizkusijo v sodelovanju z glasbenimi producenti. Dvocikel glasbenikom ponuja idealne pogoje za kontinuirano delo ter raziskovanje glasbe in sodelovanje med posamezniki, skupinami in producenti. Poslušalci pa z Dvociklom obiskujejo koncerte drugačnih formatov, ki razbijajo monotonost glasbene ponudbe.

Koga vse so gostili in kje, lahko preverite na www.dvocikel.si.
 
Če želite sodelovati na Dvociklu, vas do 5. februarja vabimo, da se prijavite na odprti poziv.
 
Prijavnico dobite na tej povezavi: goo.gl/FZlL0K