17.08.2021

Festival Grounded 2021

Festival Grounded prepleta elektronsko glasbo, kritično misel in aktivizem ter na svoj način promovira razpravo o pomembnih družbenih vprašanjih.

Press Info

Festival Grounded 2021

Grounded je festival elektronske glasbe, kritične misli in aktivizma, ki naslavlja aktualna družbena vprašanja s povezovanjem navidez nezdružljivega: deinstitucionalizirane teoretske razprave, povsakdanjenja družbenega aktivizma ter progresivne klubske elektronske kulture. V razpravah, projekcijah, predstavitvah, glasbenih nastopih in druženjih, katerih vrednostna izhodišča so enakost ne glede na osebne okoliščine, solidarnost s šibkejšimi in avtonomija posameznika_ce, udeleženke_ci iščejo informirane, argumentirane in odgovorne odzive na izzive sedanjosti in prihodnosti. 

Prva izvedba festivala je bila leta 2015 na temo Avtonomija migracij, leta 2018 je bila tema Intima v času umetne inteligence, leta 2019 Avtomatizacija in oblast in lani Resnica. Tema letošnjega festivala Grounded je Država. Karkoli že počne današnji človek, se neizogibno sreča z državo in njenimi institucijami, ki ga skozi življenje spremljajo in mu korak za korakom podeljujejo in/ali odrekajo pravice.

Glasbeni program pete edicije festivala Grounded (18. - 20. avgust 2021) je na sledi aktualnim smernicam ter predstavlja fenomene postklubske in eksperimentalne elektronike. Letos ponovno v avgustu, v okrilju narave parka Tivoli pred Švicarijo, z vsemi dogodki na prostem.

Nastopajo:

LSDXOXO
Nosgov
Yantan Ministry
Jtamul
Nomark & Okniino
DJ YTP
varboska x tonota
SsmKOSK
babilonska
Veronika Valdés
AM Hi
Kornet
Warrego Valles
Sidro x Gabi98
Katcha & Orlando
Dorijan Šiško
Liara T'Soni
Balana
cl_tr