21.09.2017

fundaMENT Serial - predavanja na temo glasbenega posla

Z novo edicijo se fundaMENT širi v serial predavanj in delavnic, ki se bodo odvijale enkrat mesečno skozi vso leto! Prva gostja bo Katia Giampaolo, ki v Ljubljano prihaja 6. oktobra.

Peter Baroš

fundaMENT Serial

fundaMENT Serial se bo odvijal predvidoma enkrat mesečno na SIGIC-u, občasno pa tudi v Kinu Šiška. Osredotočen bo na vabljenje tujih glasbenih profesionalcev, ki bodo predstavljali svoje prakse, izzive, težave in priložnosti s katerimi se pri svojem delu srečujejo. Predvsem pa bodo predstavljali glasbeno okolje iz katerega prihajajo, z namenom, da domačim bendom in njihovim zastopnikom približajo ta teren in jim predstavijo poti in možnosti za širjenje njihovega dometa v mednarodni prostor. Posamezna srečanja bodo vključevala tudi delavnico, kjer bodo lahko udeleženci predstavili svoje glasbene projekte in skupaj s predavatelji odkrivali nove priložnosti za svoj razvoj in preboj.

Udeležba na fundaMENT-u bo brezplačna, s predhodno prijavo. Prijava bo možna do zapolnitve razpoložljivih kapacitet.

fundaMENT sta skupaj zasnovala SIGIC – Slovenski glasbenoinformacijski center ter CUK Kino Šiška, z namenom vzgoje in usposabljanja podpornega kadra, ki predstavlja nepogrešljiv del glasbenega posla. Prvo leto je fundaMENT služil pripravi na festival in konferenco MENT Ljubljana. Med predavatelji so se znašli številni že uveljavljeni domači glasbeni profesionalci, ki so z udeleženci delili svoje izkušnje in primere dobrih praks pri sokreiranju karier glasbenikov in zasedb. V naslednjem letu je fundaMENT pogledal čez mejo in spoznaval prakse, ki se jih lotevajo Login Kochishki (Makedonija), Hannes Tschürtz (Avstrija) in Sanjin Đukić (Hrvaška). Lanskoletna edicija je znova prečesala domačo sceno in se osredotočila na pogoje digitalnega glasbenega založništva in odnosov med bendi in organizatorji na domači sceni.

 

Znana sta tudi že termina prvih dveh srečanj:

Petek, 6. oktober 2017, ob 18.30, Kino Šiška

Katia Giampaolo (Italija)

Katia je glasbena menedžerka, gostja številnih glasbenih konferenc, na katerih predstavlja zgodbo svojih varovancev. Je menedžerka in agentka zasedbe JoyCut. JoyCut imajo za seboj številne turneje po vseh svetovnih kontinentih ter nastope po številnih uglednih festivalih (SXSW, Europavox, Positivus, CMJ, Rock for People, Rock En Seine). Posebnost JoyCut je, da jim je preboj uspel brez zaledja glasbene založbe ali booking agencije.

Katia se ob glasbenem menedžmentu in bookingu ukvarja tudi z vodenjem znamenitega bolonjskega kluba Estragon, ki gosti velika glasbena imena kot so Paul Weller, Queens of the Stone Age, Artic Monkeys. Je tudi del ekipe Botanique festival in del ekipe Arena Joe Strummer. Je predsednica zveze MMF Italy (Music Managers Forum Italy) in članica odbora IMMF (International Music Managers Forum).

Srečanje bo potekalo v angleškem jeziku.

Za udeležbo se je potrebno prijaviti TUKAJ 

 

Ponedeljek 13. november 2017, ob 18.00, SIGIC

Lucija Ivšić (Hrvaška)

Lucijo Ivšić slovenska javnost že pozna kot frontwoman, pevko in kitaristko hrvaške zasedbe Punčke. Malokdo pa ve, da je v bendu zadolžena tudi za booking in management. Bend lahko torej številne aktivnosti, ki zadevajo koncertiranje in predstavljanje, opravi kar sam. Seveda, če ima nekoga, ki je kot Lucija.

Lucija je zaposlena v zagrebški LA Agency, kjer nastopa kot booker varovancev agencije, hkrati pa asistira pri organizaciji balkanskih turnej številnih drugih tujih zasedb. Je asistentka produkcije številnih koncertov pod okriljem LA Agency (The Kills, Warpaint, The Cult, Duran Duran, Pet Shop Boys…), sodeluje pa tudi v produkciji festivalov s področja filma in fotografije (Motovun Film Festival, Dnevi hrvaškega filma, Organ Vida…)

Srečanje bo potekalo v hrvaškem jeziku.