28.03.2019

Glasbena matica razpisuje avdiciji za mlade pevce

Po štirih uspešnih produkcijah Glasbena matica Ljubljana za naslednjo sezono pripravlja kar dve, zanju pa znova iščejo nove mlade pevske moči.

Press info

Glasbena matica razpisuje avdiciji za mlade pevce

Prva je glasbena igra Afriški živalski raj avtorjev Tomaža Vrabiča in Antona J. Kropivška. Glasbena igra je nastala po knjižni predlogi Pozdravi iz divjine pisatelja Tomaža Vrabiča in je napisana za mlade igralce, pevce soliste in otroški pevski zbor s spremljavo klavirja. Glasbeni matici, ki se je v zadnjih letih uveljavila s kvalitetnimi in odmevnimi otroškimi opernimi produkcijami, je zaupana prva uprizoritev novega, izvirnega slovenskega glasbenega dela za otroke.

Pri izvedbi bo sodeloval projektni otroški pevski zbor Glasbene matice pod vodstvom Tatjane Dolenc. K sodelovanju vabijo mlade pevce, ki želijo nastopiti v glasbeni igri in so stari od 8 do 12 let. Predhodne pevske in odrske izkušnje so zaželene, ne pa obvezne.

Avdicija bo 4. aprila ob 18.30 in 7. aprila ob 10.30 na Glasbeni matici v Ljubljani. Vodila jo bo zborovodkinja Tatjana Dolenc.

Več: TUKAJ

Druga je opera Snežna kraljica, ki jo je po knjižni predlogi Hansa Christiana Andersena napisal angleški skladatelj Matthew King. Opera je napisana za dva mlada in tri odrasle pevske soliste, mladinski pevski zbor in komorni instrumentalni ansambel (klavir, violina, viola, violončelo, flavta, klarinet, in številna tolkala).

Pri izvedbi bo sodeloval projektni mladinski pevski zbor Glasbene matice pod vodstvom Irme Močnik. K sodelovanju vabijo mlade pevce, ki želijo nastopiti v operi in so stari od 11 do 16 let. Predhodne glasbeno-scenske izkušnje so zaželene, ne pa obvezne.

Dve glavni vlogi:

  • Deklica Gerda (sopran), 12 – 15 let
  • Deček Kaj (sopran pred mutacijo), 11 – 13 let

Projektni mladinski zbor Glasbene matice (približno 35 članov):

Dekleta in fantje (SSA) od 11 do 16 let

Avdicija bo potekala 7. aprila ob 15.00 in 10. aprila ob 17.00 na Glasbeni matici v Ljubljani. Vodile jo bodo zborovodkinja Irma Močnik, režiserka Eva Hribernik in producentka Katja Konvalinka.

Več: TUKAJ