09.02.2017

Avdicija za oratorijski zbor Glasbene matice Ljubljana

Glasbena matica Ljubljana vabi na avdicijo za oratorijski zbor. Umetniški vodja zbora bo dirigent Sebastjan Vrhovnik. Prijave zbirajo do 26. februarja 2017.

Press

Glasbena matica Ljubljana

Oratorijski zbor bo sprva deloval projektno, vendar z željo po oblikovanju stalnega sestava. Poleg a cappella sporedov bo vsako sezono izvedel tudi dve vokalno-instrumentalni deli. Umetniški vodja zbora bo dirigent Sebastjan Vrhovnik. Vokalno tehniko bo vodila Tanja Rupnik.

Prvi koncert bo organiziran v sodelovanju s Simfoničnim orkestrom RTV Slovenija. V okviru cikla Kromatika bo zbor izvedel Mozartov Rekviem, 14. 9. 2017 v Gallusovi dvorani Cankarjevega doma. V prihodnje naj bi zbor izvajal tehtna vokalno-instrumentalna dela iz evropske in slovenske zapuščine (Händel, Bach, Mozart, Haydn, Mendelssohn, Foerster, Lajovic, Vremšak, Lebič ...).

Na avdicijo vabijo izkušene pevce, ki želijo sodelovati v novem koncertnem zboru in iščejo možnost nadaljevanja svoje pevske poti v sodelovanju s profesionalnimi instrumentalnimi sestavi. Na avdicijo se lahko prijavijo pevci, ki želijo sodelovati v stalnem sestavu koncertnega zbora kakor tudi pevci, ki bi želeli sodelovati samo pri posameznih projektih.

Pevske vaje za Mozartov Rekviem bodo potekale strnjeno v več krajših obdobjih in neposredno pred koncertom na tridnevnih intenzivnih vajah. Sodelovanje v zboru ni honorirano in organizator ne krije potnih stroškov pevcev na vaje in koncerte zbora. Pevci ne plačujejo članarine. Stroške delovanja zbora krije Glasbena matica Ljubljana. 

Avdicija bo 1. 3. 2017 ob 18.00 in 2. 3. 2017 ob 19.30 na Glasbeni matici v Ljubljani in jo bo vodil dirigent Sebastjan Vrhovnik. Pevec ob petju pesmi po lastni izbiri izkaže karakteristike glasu. S ponavljanjem melodičnih in ritmičnih motivov izkaže obseg glasu, intonančno in ritmično natančnost ter glasbeni spomin. Preko dela na notnem primeru, ki ga pripravi dirigent, izkaže orientacijo v notnem zapisu in harmonski posluh.

Prijavo na avdicijo pošljite do 26. 2. 2017 preko e-prijavnice na spletni strani www.glasbenamatica.si ali neposredno na e-naslov organizator@glasbenamatica.si

PRIJAVNI OBRAZEC:

Osebni podatki
Ime in priimek:
Datum in kraj rojstva:
Naslov in kraj bivanja:
Državljanstvo:
Trenutni status, poklic:
Mobilna številka:
Elektronski naslov:

Aktualne in pretekle zborovske izkušnje
Pevski sestavi, v katerih ste doslej peli, kako dolgo in kdo je bil umetniški vodja?
Ali sami vodite pevski sestav? Če da, napišite naziv sestava.

Glasbena izobrazba

  • Brez formalne glasbene izobrazbe
  • Nekaj letnikov nižje glasbene šole
  • Zaključena nižja glasbena šola
  • Srednja glasbena šola
  • Visoka glasbena izobrazba
  • Drugo (tečaji, seminarji)

Ali igrate katerega od instrumentov? Če da, katerega?

Ali ste se učili solopetja? Če da, kje, pri katerem učitelju in kako dolgo?

Kateri glas ste peli do sedaj? Izberete lahko več možnosti:

Sopran 1
Sopran 2
Alt 1
Alt 2
Tenor 1
Tenor 2
Bas 1
Bas 2

Dodatne informacije in kontakt:
Lucija Pavlovič
Tajništvo Glasbene matice Ljubljana
Vegova ulica 5
1000 Ljubljana

S: www.glasbenamatica.si
E: organizator@glasbenamatica.si
T: 01 421 05 93
M: 051 359 313