30.08.2022

Glasovni preizkus za glasbeno predstavo Gal v galeriji

​Glasbena matica Ljubljana vabi mlade pevce k sodelovanju pri izvedbi glasbene predstave GAL V GALERIJI, pesnice Svetlane Makarovič in skladateljice Tadeje Vulc. ​Rok za prijave: 4. 9. 2022

Press info

Gal v galeriji

Pri predstavi bo sodeloval Otroški pevski zbor Glasbene matice pod vodstvom Tadeje Kreča. K sodelovanju vabimo mlade pevce, stare od 8 do 12 let. Predhodne glasbeno-scenske izkušnje so zaželene, ne pa obvezne.

Vabljeni na glasovni preizkus, ki bo potekal 8. septembra 2022, ob 17.00, v Lajovčevi dvorani Glasbene matice v Ljubljani. Glasovni preizkus bo vodila zborovodkinja Tadeja Kreča.

Gal v Galeriji je glasbena pravljica, ki je nastala po istoimenski knjigi pisateljice Svetlane Makarovič. Predstava bo otrokom približala galerijsko dejavnost in jim vzbudila zanimanje za različne zvrsti likovne umetnosti. Skladateljica Tadeja Vulc je pesmi uglasbila za otroški zbor in komorni instrumentalni ansambel. Zgodba pripoveduje o škratu Galu, ki se po večstoletnem spanju zbudi v sedanjost, se začudi nad spremembami v svetu, potem pa svoje novo domovanje najde v Narodni galeriji v Ljubljani, kjer na stenah visijo umetnine, na katere se kar dobro spozna in jih otrokom rade volje predstavi. Vse slike, pred katerimi se Gal ustavi in o njih glasno razmišlja, so likovni eksponati Narodne galerije, ki jih bodo otroci spoznali ob pesmi in glasbi.

Redne pevske vaje:

September 2022 – marec 2023
Četrtek, 17.00 – 18.30, Ljubljana, Vegova ulica 5, Glasbena matica, Lajovčeva dvorana
Cena za sodelovanje pri projektu: 25 EUR / mesec
Rok za prijave: 4. 9. 2022 preko e-prijavnice na spletni strani Glasbene matice ali neposredno na naslov tajnik@glasbenamatica.si