23.04.2021

Iz moje poslušalnice: Jelena Soro

Jelena Soro je oboistka, pevka, skladateljica in glasbena pedagoginja. Čeprav prihaja iz sveta klasične glasbe je bil klic etna močnejši in je zaplavala v vode glasb sveta in improvizacije.

SIGIC

Jelena Soro
Foto: arhiv Berklee College of Music

Kozmič & Chanal - Bučims

Jelena: Dva mojstra apolonskega inštrumenta, ki znata uglasbiti balkansko strast.


X.U.L - In Your Eyes VOID - (A Story About a Man, 2019)

Jelena: Celoten album VOID - A Story About a Man slišim kot oazo dušnega eletro minimalizma, ki pri poslušalcu z lahkoto ustavi čas.

Miroslav Akrapović: recenzija albuma VOID - A Story About a Man (Odzven)


All Strings Detached - By the Sea (Septet, 2020)

Jelena: Pesem, ki me je na prvo poslušanje enostavno očarala in prevzela in z vsakim poslušanjem je postajala samo lepša.

Katarina Juvančič: pogovor s članicama All Strings Detached (Odzven)


Bratko Bibič & The Madleys - Šackamra (Of Bridko Bebič, 1995)

Jelena: Ena od pesmi, ki jih poznam iz otroštva, skupaj z ostalimi skladbami Bratka Bibiča in Accordion Tribe. Eden od razlogov, zaradi katerega sem se kot študentka glasbe veselila selitve v Slovenijo, je tudi obstoj takšne umetniške scene v Sloveniji.

Mario Batelić: poslovilni koncert skupine The Madleys (Odzven)


Senidah x RAF Camora - 100% (2019)

Jelena: Zadnje čase veliko inspiracije dobivam iz moderne glasbene produkcije. Tale pesem se mi je zadnje dni kar zataknila na repeat.


Iz uredništva:

Jelena Soro je oboistka, pevka, skladateljica in glasbena pedagoginja. Čeprav prihaja iz sveta klasične glasbe je bil klic etno glasbe močnejši in je zaplavala v vode glasb sveta in improvizacije. Uživa v skladanju teatarske in filmske glasbe. Končala je magistrski študij na Berklee College of Music v Valenciji, smer Sodobno izvajalstvo in produkcija. Je avtorica projektov Balkan Open Jam, PostArt Ensemble, The Balkan Experience of Song and Ritual ter vodi Etno zbor v Ljubljani.

PostArt Ensemble - Journey Part I (Untempered Journey, 2021)The Balkan Experience of Song and Ritual - Yağmur yağar (Intitiation, 2020)


Jože Štucin: recenzija albuma Intitiation (Odzven)