07.09.2020

Iz moje poslušalnice: Silvij Skok

Silvij Skok prihaja iz založbe Glitterbeat, ki spada med vodilne svetovne založbe glasb sveta.

SIGIC

Iz moje poslušalnice: Silvij Skok
Foto: Andrej Nagode

Širom - Svetlobni prelaz čez vrnitev

Silvij: Prvi trip, na katerega so me popeljali Širom je bil njihov koncert januarja 2016 v Cankarjevemu domu ob predstavitvi plošče 'I.' Po začetnem nekajminutnem škripanju preko skladbe 'Samotni mora dehteti' so v ušesa z vso silo udarili z kompozicijo 'Svetlobni prelaz čez vrnitev' in za vedno spremenili moje (precej ozko) dojemanje glasbe.Ob tej skladbi mi še vedno gredo pokonci kocine.

Katarina Juvančič: pogovor s člani tria Širom (Odzven)


Boring Couple - Svoja

Silvij: Največjo zamero, ki jo gojim do katerekoli skupine je moja neskončna zamera ansamblu Boring Couple, ki so za kratek trenutek zažareli nad Ljubljano in se prehitro odsmodili v zgodovino. Fantastična besedila marinirana v čudovitih aranžmajih. Punci, fanta, prosim, vrnite se!


Bakalina Velika - Čudežn sviet

Silvij: Najbolj vesel sem, ko v nedeljo med oddajo 'Čestitke in pozdravi' slišim Bakalino. Goveja župca še lažje steče po grlu.

Jože Štucin: recenzija albuma Prvi krajec (Odzven)


Koala Voice - Ker tu je vse tako lepo

Silvij: Nekaj, na kar že vrsto let čakam je to, da Koala Voice posnamejo album v slovenščini. Verjamem, da jih bom v tem primeru primoran poslušati iz vseh radijskih postaj in kafičev.

Miroslav Akrapović: recenzija albuma Woo Horsie (Odzven)


All Strings Detached - Lullaby

Silvij: Načeloma nisem naklonjen domačim avtorjem, ki se trudijo peti v angleščini. Zadnja plošča All Strings Detached pa me je dobesedno sezula.

Katarina Juvančič: pogovor s članicama All Strings Detached (Odzven)


Iz uredništva:

Silvij Skok je dolgoletni glasbeni entuziast, ki se je po letih udejanjanja kot DJ, organizator koncertov, roadie, manager, predvsem pa strasten zbiralec glasbe leta 2013 znašel ob rojstvu založbe Chrisa Eckmana in Petra Webra, Glitterbeat Records, in postal njuna desna roka.