20.05.2020

Iz moje poslušalnice: Rok Košir

Rok Košir je glasbeni poznavalec, vodja glasbene agencije ter dolgoletni koncertni organizator. S svojo družino enkrat mesečno odpre dnevno sobo ljubljanskega stanovanja, kjer gosti domače in tuje glasbenike.

SIGIC

Rok Košir
Foto: Roman Šipić

Širom - Brez velike verjetnosti objema

Rok: V zadnjih tednih in mesecih, ko se nismo srečevali, zelo aktualen naslov komada mojega najljubšega benda, s katerim sem v zadnjem letu prepotoval lep kos Evrope.

Luka T. Zagoričnik: recenzija albuma Svet, ki speče konju cvet/ A Universe that Roasts Blossoms for a Horse (Odzven)


Ana Kravanja & Samo Kutin: Mimikrija

Rok: Dve tretjini Širom sta nedavno izdala svoj lastni album, ki nas pelje k »znanemu neznanemu", kot je lucidno v recenziji za Odzven zapisal Luke T. Zagoričnik. Album "Trosi kumulusa" je bil moj priljubljeni soundrack med karantenskim kolesarjenjem po ljubljanski in (priznam) sosednjih občinah.

Luka T. Zagoričnik: recenzija albuma Trosi komulusa (Odzven)


Niko Novak: My Juliet Beckons (1, 2, 3,... 4)

Rok: Ker je Niko Novak verjetno edini glasbenik na svetu, ki je posnel več albumov, kot je imel samostojnih koncertov, sem vesel in ponosen, da nam ga je uspelo gostiti v Pinelini dnevni sobi. Izjemen koncert!

Igor Bašin: recenzija albuma 1, 2, 3,... 4 (Odzven)


Pinela: Drevo

Rok: Brez njihovih vaj v domači dnevni sobi, ki si jo deliva s pevko Matejo, v prostem času tudi mojo ženo, ter njihovega prvega hišnega koncerta ne bi bilo Pineline dnevne sobe in posledično številnih vezi z glasbeniki z vsega sveta.

Žiga Valetič: recenzija albuma Govori z mano (Odzven)


Bakalina Velika: Čudežn sviet

Rok: Sviet je res čudežn, kot pravi pevec in tekstopisec Jani Kutin, ki navdih za ta in številne druge komade Bakaline Velike črpa iz narave. Žal je ta pri nas ogrožena kot že dolga ne, proti čemur je treba protestirati: z glasbo, na kolesih, kadarkoli, kjerkoli.

Jože Štucin: recenzija albuma Prvi krajec (Odzven)


Iz uredništva:

Rok Košir je bil več kot desetletje član programskega odbora ter štiri leta vršilec dolžnosti direktorja zavoda Druga godba. Sodeluje z več koncertnimi cikli in festivali, koncerte organizira tudi v na svojem domu. V Pinelini dnevni sobi, ki sprejme tudi do petdeset poslušalcev, so nastopila mnoga, tudi mednarodno, priznana imena (npr: The Frictions, Terry Lee Hale, Tomaž Pengov, Dan Stuart, Drago Ivanuša, Tony Buck in mnogi drugi). Vodi glasbeno agencijo R.O.K. Booking & Management, ki zastopa uveljavljene domače in tuje glasbenike. Je tudi član upravnega odbora Slovenskega glasbenoinformacijskega centra - SIGIC.