04.11.2020

Iz moje poslušalnice: Vesna Godler

Vesna Godler je članica dua All Strings Detached. Kot vokalistka samostojno sodeluje tudi v različnih glasbenih projektih na področju alternativne glasbe.

SIGIC

Vesna Godler
Foto: Žiga Gruden

Jana Beltran - V polsnu (Amoretti, 2020)

Vesna: V letošnjem letu je umetnica Jana Beltran izdala samostojen album z naslovom Amoretti, ki zame osebno predstavlja sam vrh glasbenega ustvarjanja pri nas. Poezija, aranžmaji in njen globok, tenkočuten in izpoveden vokal me vedno znova presunejo. Trenutno se ne morem naposlušati pesmi »V polsnu«, ki jo najdete na albumu pod številko sedem. Vedno blizu srca…

Miroslav Akrapović: recenzija albuma Amoretti (Odzven)


Irena Tomažin - Jablana (iT: Crying games, 2011)

Vesna: Irena Z. Tomažin je ustvarjalka, ki jo je nemogoče opisati v parih stavkih. Vse kar ustvari - zareže globoko in tam tudi ostane. Vedno do solz, vedno do konca zares! Zgornja pesem je iz njenega albuma iT: Crying games iz leta 2011. Prvi njen album, ki me je obsedel:)

Goran Kompoš: recenzija albuma Crying Games (Odzven)


Ana Kravanja in Samo Kutin - Mimikrija (Trosi Kumulusa, 2020)

Vesna: Ana Kravanja in Samo Kutin sta letos marca izdala čudovit album z naslovom »Trosi
Kumulusa«. Kreativnost brez meja. Njuna glasba me vrača nazaj k prirodi in mi prebudi
hrepenenje do življenja.


Luka T. Zagoričnik: recenzija albuma Svet, ki speče konju cvet/ A Universe that Roasts Blossoms for a Horse (Odzven)


Olfamož - Vidra (Omahuj!, 2013)

Vesna: Andrej Fon- Olfamož, unikaten ustvarjalec, inteligenten, humoren in docela samo Svoj. Homo universalis! Komad »Vidra« iz albuma Olfamož: Omahuj!. Poslušanje ozdravi ravnodušja…


Tomaž Grom - Trial-External, Theme (La Passion De Jeanne d'Arc, 1998)

Vesna: Zadnji koncert letos, ki sem ga poslušala v živo, je bil koncert kontrabasista in improvizatorja Tomaža Groma, igral je glasbo, ki jo je ustvaril leta 1998 za nemi film Trpljenje device Orleanske. Koncert je bil izjemen! Neustavljiva ustvarjalnost. Pripenjam link do celega albuma, ki je pri meni na »repeat«.


Iz uredništva:

Vesna Godler je glasbenica, primarno vokalistka. Je članica dua All Strings Detached, članica gledališko- pevskega zbora Ups!, ki ga vodi Tea Vidmar in članica orkestra Andreja Fona - Olfamoštvo. Kot vokalistka samostojno sodeluje v različnih glasbenih projektih na področju alternativne glasbe.

All Strings Detached - Aj, zelena je vsa gora, 2018

Vesna: Ljudsko pesem »Aj, zelena je vsa gora« sva z Jano Beltran (s katero sestavljava duo All Strings Detached) priredili za festival Kolomonov žegen, ki vsako leto poteka v Klubu Metulj v Bistrici ob Sotli.