28.08.2020

Iz moje poslušalnice: Katja Šulc

Danes glasbo za poslušalnico prispeva Katja Šulc. Pevka, ki prepleta poezijo in glasbo, sodeluje z domačimi in tujimi glasbeniki, avtorji in producenti in koncertira tako doma kot na tujem.

SIGIC

Katja Šulc
Foto: Rok Mar

Tata Miki x Shreya - Ne brini

Katja: To je pesem, ki me je globoko presunila lansko jesen, ki sem jo preživljala na umetniški rezidenci v Mehiki. Najprej me je presunil ta glas, potem izjemna zgodba za pesmijo. Boleča, srčna, presežna.


Širom - Same as the One She Hardly Remembered
 Katja: To je pesem, ki me je spremljala še nekaj časa po njihovem zadnjem koncertu. Tudi sicer, zelo posebna poetika in muzikalnost, ki me v živo vsakič znova odpelje in očara.


Bowrain feat KALU - Acceptance

Katja: Ta komad je še brez linka, izšel bo na albumu 2020 Seconds(A)live, posnetem v živo v Kinu Šiška. Tandem Bowrain / Kalu je nekaj lepega, fin preplet dveh izjemnih domačih glasbenikov. - Uredniški dopis: komad Acceptance, ki ga še ni na medmrežju, smo nadomestili s komadom Back To (the) Nature.


Jana Beltran - V polsnu

Katja: Posebna in redko slišana subtilnost, krhkost, iskrenost v glasu, besedi in zvoku. Čarobno.

Miroslav Akrapović: recenzija albuma Amoretti (Odzven)


Tomaž Pengov - Cesta

Katja: Cesto pridajam, ker se bolj intenzivno vrti vsako poletje, in spominja, kako čudovite stvari lahko nastanejo na vokal, kitaro in 4 akorde, preproste, mogočne. Poezija.


Iz uredništva:


Katja Šulc je pevka, ki se giblje med poezijo in glasbo. Do sedaj je izdala tri avtorske albume, Mila (2008), Twisted Delight (2013) in Kamlisajlan (2016).  Spomladi je objavila nov singel, ki najavlja prihajajoči istoimenski album Caricias (2021), posvečen Mehiki in tamkajšnji poeziji, prepletajoč sodobno, folk in staroselsko poezijo. Sledil je Nuu ti biaani', uglasbljena pesem uveljavljene mehiške zapoteške pesnice Irme Pineda. Oba singla bomo skupaj z nastajajočim novim materialom slišali v četrtek, 3. septembra na Letnem vrtu Gala hale v sklopu cikla Druge godbe - Sogodbe.

Katja Šulc - Nuu Ti Biaani'