21.08.2020

Iz moje poslušalnice: Miha Erič

Miha Erič je multiinstrumentalist, virtuoz na ustni harmoniki in vsestranski umetnik, ki sodeluje s številnimi glasbeniki in redno deluje v več projektih tako v Sloveniji, kot tudi v tujini.

SIGIC

Miha Erič
Foto: Zavod Orbita

Martin Ramoveš - Konjiči

Miha: Martin Ramoveš ima v svoji glasbi pestre, raznolike kompozicije, ki te nikoli ne pustijo hladnega. V njegovih delih lahko začutimo kantavtorsko izvirnost tako v inštrumentalih kot v besedilih. Njegova dela so dokaz, da lahko besedila v slovenskem jeziku zvenijo originalno in izvirno.

Matej Krajnc: recenzija albuma Astronomi (Odzven)


Samuel Blues - Mahala

Miha: Samo je za mene kreativni vulkan ki bruha ideje. Z doma narejenimi ojačevalci in kitarami, ter z lastno produkcijo pri sebi doma in po celi deželi naši ustvarja nekaj  še ne-slišanega in originalnega.Njegova besedila so jedrnata, udarna in povedo vse, prav tako je njegova inštrumentalna glasba nabita z energijo in težo. S popolnoma svojim zvokom, tudi s stomp boxom (predal iz železarne Jesenice) in načinom igranja ustvarja glasbeno masivo kot da igra več ljudi hkrati.

Igor Bašin: recenzija albuma Parangal (Odzven)


Bitch Boys - LIVE (Channel Zero)

Miha: Naši autohtoni surf-rockerji, ki so me očarali s cedeji, še bolj pa v živo. Inštrumentalna avtorska glasba ki te pozitivno pretrese in popelje v sanje. Uigranost, surferska virtuoznost in dobro definiran zvokjih odlikuje. Sem prepričan da vsakega glasbenega sladokusca z izostrenimi ušesnimi brbončicami odpeljejo v svoj film.

Jegulja - Exit Sandman

Miha: Ker sem ljubitelj inštrumentalne glasbe je tukaj še ena za mene odlična zasedba. Z avtorskimi linijami in težo ga dodobra zažagajo, a kljub temu melodije niso na prvo žogo temveč so epsko prefinjene. Vse skupaj se zlije v eno res "ornk" gmoto / maso, vendar  nenehno presenečajo z dobro razvitimi deli pri posamičnem inštrumentiranju ter harmonijami. Dobro ga peljete Jegulja, Še tako naprej!

Robert Šercer: recenzija albuma Exit Sandman (Odzven)


Miro Božič & Benjamin Barbarič 

Miha: Vesel sem da lahko vidim in slišim kaj takega pri nas. Virtuoznost, kreativnost, tehnična in avtorska ubranost ki zahtevnega poslušalca nikakor ne pusti na cedilu. Vsak posameznik tukaj obvladuje svoj inštrument in zvočno se zlijeta v eno lepo zvočno celoto. Všeč mi je ker kaj takega resnično ne slišiš kar tako, sploh pa je vedno fajn slišati kakega brata so-orgličarja ki res dobro pihne!

Iz uredništva:

Miha Erič je po uradni izobrazbi je diplomirani ilustrator. Poleg likovne umetnosti je tudi zelo aktiven v glasbeni, ustno harmoniko igra od svojega 11. leta starosti ter se pri svojem glasbenem ustvarjanju služi tudi z vokalom, lap steel kitaro, saksofonom in tolkali. Je ustanovitelj zavoda za izobraževanje, umetnost, glasbo in kulturne dejavnosti - Zavod Orbita. Miha, ki je bil dolga leta vokalist in ogrličar zasedbe Prismojeni profesorji bluesa, je dejaven v glasbenih dvojcih: SMET (s Tilnom Stepišnikom), Ritch&Mean (z beatbokserjem Domnom Gazvodo), Ljudski blues (z ženo Natalijo Šepul Erič) ter v duetu s Samuel Bluesom. Poleg dueta Aritmija, sodeluje tudi s številnimi ostalimi prijatelji glasbeniki, na koncertih in v studijih. "Čuteč, umetniški iskalec, snovalec in veliki radovednež, ki navdih uresničuje v obojem hkrati in prav tak je glasbenik in umetnik,” je o njemu zapisal novinar in publicist Miha Lampreht.

Miha Erič - Kar je na mizi