17.04.2019

Jakobova prognoza: brezoblačno!

V Kavarni ljubljanske Drame bo 20. aprila Jakob Kobal predstavil svoj prvi samostojni album Cloudless. Obeta se večer mistike in melanholije, ki prihajata iz glasu in izpod prstov mladega idrijskega glasbenika z zasedbo.

SIGIC

Jakob Kobal

Jakob Kobal je nase prvič resneje opozoril v začetku leta 2017. Najprej z nastopom na enem največjih evropskih showcase festivalov Eurosonic v Groningenu, tik za tem pa še na domačem MENT Ljubljana. Pred odhodom na festival Indirect v hrvaškem Umagu, smo z njim opravili intervju, v katerem nam je zaupal, da se na izdajo svojega avtorskega prvenca pripravlja brez pritiska. Da se morajo stvari same izpeljati kot se pač morajo. 

Zdaj je album Cloudless naposled tu! Prvič ga je Jakob z zasedbo, ki jo gradijo Nace Kogej na saksonfonu, klaviaturah in tolkalih, bobnar David Nik Lipovac in Jaša Hedžet na basu, predstavil v domačih logih, v idrijski Rudarski dvorani, še pred tem pa je nekaj skladb za pokušino navrgel v etru Andreja Karolija na Valu 202

V Kavarni Drama v Ljubljani bo Jakob Kobal z zasedbo nastopil 20. aprila. Za koncert bodo fantje pripravili spored skladb, ki sestavljajo album Cloudless, hkrati pa bodo predstavili tudi nekaj novega materiala. Le-tega je po Jakobovih besedah že za polovico naslednje plošče, med njimi tudi več takih, ki jih poje v materinem jeziku, slovenščini. 

Jakob vabi v Kavarno Drama in sporoča, da lahko dežnike mirno pustite doma!

 

Posnetek do celotnega gostovanja Jakoba Kobala na Valu 202 si lahko ogledate tukaj.