16.10.2017

Kantavtorske kvante: Drago Mislej - Mef je letošni dobitnik Ježkove nagrade

Ježkovo nagrado, poimenovano po Franetu Milčinskem - Ježku, podeljuje zavod RTV Slovenija v želji, da bi vzpodbudila izvirne dosežke na području humorja in satire ter opuse v zvrsteh radijske in televizijske ustvarjalnosti, ki sledijo t.i. "žlahtni tradiciji Ježkovega duha".

Press info

Drago Mislej - Mef
Foto: osebni arhiv

Žirije v sestavi Slavko hren (predsednik), Branka Bezeljak, Gabrijela Gruden, Metka Hojnik Verdev, Mitja Rotovnik, Andrej Stopar in Andrej Vajevec Mef ni prepričal zgolj kot besedilopisec več kot 500-ih popevk, po katerem je gotovo najbolj znan, temveč tudi kot kantavtor, novinar in zagnani animator kulturnega dogajanja na Obali, kjer že desetletja deluje. 

Drago Mislej se je tako prikljujčil vrsti priznanih kantavtorjev, ki so Ježkovo nagrado že dobili: Iztok Mlakar (1993), Jani Kovačič (1996), Tomaž Pengov (1997) in Adi Smolar (2008). To je pomenljivo in razveseljivo, saj tudi Ježek sam velja za nekakšnega pionorja tovrstne ustvarjalnosti.

Mefov večplastni opus bo podrobno osvetljen v oddaji Vikend paket, ki bo na sporedu v nedeljo, 5. novembra, ob 17.20 na prvem programu TV Slovenija, ko bo tudi uradno prejel nagrado.