05.02.2020

Učna ura 4 svetovno neznanih tenorjev! ( Na sončni strani žice)

V četrtek, 13. februarja 2020 od 20. ure dalje, se v Menzi pri koritu obeta pouk, ki se ga ne sme zamuditi, saj je vsako ponavljanje nemogoče, ker je vsakič popolnoma drugače! Nastopili bodo: Drago Mislej Mef, Vlado Porédoš, Primož P. Ram Siter in Jani Kovačič.

SIGIC

Na sončni strani žice

Drago Mislej Mef je kronist obalnih pripetij in dobri duh vseh tapravih kulturnih dogodkov. Jeseni je izdal že nevemkatero ploščo, tokrat CD, Ma ne že spet … Mef, ki je še vedno vroča in sveža. Neponovljiv in nazamenljiv je njegov bridki humor, ki potrjuje ljudi in dela naše napake znosne. Večino pesmi pa tako itak znamo na pamet.

Vlado Porédoš s je svojim knap-rollom in »ljudskimi« pesmimi že 30-let drvi z Orleki po Sloveniji in svetu. Nabralo se je skladb za nekaj CD-jev. A da besedilo zazveni in zgodba oživi v njegovi pripovedi – je najbolje, če jih sam pove ob kitari.

Primož P. Ram Siter je kot radijski napovedovalec in poznavalec glasbe in publike ubral svežo pot kantavtorstva. Tu sledi melodičnemu rocku s pogledom »osamosvojitvene« mladine, ki preteklost jemlje kot navdih in ne kot breme.

Jani Kovačič bo nedvomno izvedel učno uro in poskusil naučiti publiko nekaj pomembnih svetovnih socialnih pesmi: A Man is a Man for a That, L’Estaca, La kukarača, Guantanamera … in za počez še kakšno Brechtovo.