05.11.2016

Koala Voice, 30 Stopinj v senci, Lynch; Trainstation SubArt, 5. november 2016

V soboto, 5. novembra bodo v kranjskem Trainstation SubArtu nastopili Koala Voice, 30 Stopinj v senci in Lynch.

Press info

Koala Voice, 30 Stopinj v Senci, Lynch

Trainstation SubArt, Kranj

Koala Voice, 30 Stopinj v Senci, Lynch

Sobota, 5. november 2016 ob 21. uri

Vstopnina: 5 EUR

Koala Voice
Če so pred zmago na prvi ediciji natečaja dijaških bandov Špil liga skupino Koala Voice poznali le redki, jih danes poznajo vsi spremljevalci glasbene scene v Sloveniji. Štiričlanska zasedba je po uvrstitvi na Klubski maraton in izdaji prvenca Kangaroo's a Neighbour s svojo zasvojajočo mešanico rocka, popa, disca, punka ter neustavljivo odrsko prezenco pričela pohod po odrih. Njihove koncerte so čislala občinstva ruskega festivala Wild Mind, srbskega Exita, Waves Vienna, hamburške konference Reeperbahn, festivala Liverpool Sound City, britanski časopis DIY pa jih je razglasil za eno izmed petih najboljših odkritij konference Eurosonic l. 2016.
Skupina je trenutno v procesu snemanja drugega albuma.

30 Stopinj v senci
zvenijo kot zadovoljna stevardesa na Airbusu, ki se pripravlja, da bo parkiral v garaži, kjer ni prostora, ampak le trije WD40 in pravkar načet energijski napitek domače izdelave. To, da njihova glasba včasih spominja na povsem prisrčen hrup je naključje utemeljenega bisera različnih pogledov, kozmetičnih opažanj in nedelujočih alkotestov. Kljub neetičnim razsežnostmi države Slovenije je skupina odprla svoje meje in se izraža v njim poznanih jezikih po poljubnem vrstnem redu, po navadi abecednem ali izmišljenem. Drži tudi to, da člani ne zbirajo sličic nogometašev evropskega pokala sploh pa golmanov in da se njihova dekleta med seboj ne poznajo prav dobro razen dveh. To, da omenjeni trije fantje izvirajo iz Gorenjske je zgolj dejstvo.

Lynch
V času, ko Hudič neutrudno novači mlade, je ena glasbena skupina za svoje ustvarjanje prejela maziljenje od zgoraj. Lynch, štiričlanski bend iz Ljubljane, je po besedah pričujočih slavljenje skinil v nulo. Kritiška javnost se je že večkrat naglas spraševala v kateri žanr spadajo mladeniči. Je to noise rock? Surf? Morda grunge, indie? Kot je nekoč napisal nekdo, ki mu gredo besede bolje od rok: "Temu filmu je mama kitara, očetov pa je več."