20.03.2017

Koncert ob Evropskem dnevu stare glasbe

Koncert slovenskega tria kljunastih flavt Le Phénix bo jutri, 21. marca od 20. ure dalje iz Viteške dvorane gradu Brežice neposredno prenašal Radio Slovenija na programu Ars.

Press info

Evropski dan stare glasbe

Dostop do video prenosa pa bo omogočen na spletni strani Festivala Seviqc Brežice ter na spletni strani https://earlymusicday.eu/events/

Naj spomnimo, da se stare glasbe spomnimo še prav posebej izrazito vsakoletno 21. marca, in iscer vse od 2013 na pobudo rganizacije REMA, ki tudi sicer skrbi za popularuzacijo stare glasbe.  

Trio kljunastih flavt Le Phénix sestavljajo glasbenice Mateja Bajt, Una Košir in Kristina Martinc. Delovati je začel pred leti v okviru Akademije za glasbo v Ljubljani pod vodstvom prof. Mateje Bajt, v sodelovanju z njenimi študentkami. Danes so dekleta že diplomantke in poleg profesorice tudi uveljavljene solistke. Posvečajo se izvajanju glasbe od srednjega veka do moderne na izvirnih zgodovinskih glasbilih s poudarkom na historični izvajalski praksi. Redno nastopajo na koncertih in festivalih po Sloveniji in Italiji, med drugim v Ciklu koncertov stare glasbe v Trstu, Festivalu srednjeveške in renesančne glasbe v Ljubljani, Ciklu Koncerti ob svečah v Globodolu, Festivalu Musica Locopolitana v Škofji Loki, Ciklu glasbene mladine Jesenske serenade s koncerti širom Slovenije ter na Akademiji za glasbo. Predstavile so se tudi na mednarodnem kongresu REMA oktobra 2016 v Celju. Na koncertu ob dnevu stare glasbe bo zazvenela glasba za trio kljunastih flavt vse od srednjega veka do poznega baroka, na kopijah renesančnih in baročnih instrumentov.

Več o zasedbi.