30.06.2013

Listen to Slovenia: Pocket Music Guide

Publikacija Listen to Slovenija omogoča pregled celotnega slovenskega glasbenega prostora v angleškem jeziku.

SIGIC

Listen to Slovenia: Pocket Music Guide

Različni avtorji

Listen to Slovenia: Pocket Music Guide

SIGIC
2013

Listen to Slovenia: Pocket Music Guide je žepni vodič po slovenski glasbi v katerem je mogoče na zgoščen, a komunikativen način izvedeti obilo zanimivega in koristnega o slovenskih glasbenikih in glasbi vseh žanrov, klasike in sodobne resne glasbe, preko jazza, rocka, popa in etna pa vse do heavy metala, eksperimentalne glasbe ter plesne elekronike. Vodič je izšel v angleškem jeziku in je namenjen najširši mednarodni zainteresirani javnosti (tako laični kot profesionalni). Ob predstavitvi glasbene ustvarjalnosti prinaša vodič še obilo koristnih podatkov in kontaktov najpomembnejših institucij, koncertnih prizorišč in producentov, založb in festivalov. 

»Nesporno je dejstvo, da ima Slovenija na glasbenem področju kljub pregovorni geografski in populacijski majhnosti možnost ponuditi svetu obilo zanimivega, tudi presežnega, saj trenutno mnoge glasbene scene doživljajo pravi razcvet. Poleg tega se vedno več slovenskih glasbenikov tudi zavestno bolj in bolj ozira preko nacionalnih meja in neposredno vključuje v mednarodne glasbene tokove. Temu nedvomno botruje razpad nekdanjega skupnega Jugoslovanskega kulturnega in tržnega prostora, kar je domače glasbenike prisililo k redefiniranju načina svojega delovanja in komuniciranja s potencialno publiko. Ugodna posledica vseh teh turbulentnih dogajanj je živahno, pestro, včasih že kar težko ulovljivo, a vsekakor intrigantno glasbeno dogajanje,« v uvodniku razmišlja urednik Viktor Škedelj Renčelj.

Kratke in jedrnate eseje o posameznih glasbenih scenah so prispevali priznani slovenski glasbeni publicisti in strokovnjaki: Monika Kartin in Sara Železnik, Brigita Rovšek, Mario Batelić, Luka Zagoričnik, Katarina Juvančič, Jože Galič, Daniel Leskovic, Igor Bašin, Simon Vene, Žiga Valetič, Borja Močnik ter Goran Kompoš.

Dostop do Listen to Slovenia  v elektronski različici

Naročite si svoj izvod v fizični obliki na: info@sigic.si