24.10.2017

Luka Prinčič bo predstavil zaključno poglavje v AV seriji Razpoke vmesnika

Na Svetovni dan AV dediščine, v petek, 27. oktobra ob 21. 30 bo v Slovenski kinoteki potekala premierna predstavitev pete edicije avdio-vizualnega raziskovalnega dela Razpoke vmesnika.

SIGIC

Razpoke vmesnika

Razpoke vmesnika je serija avdio-vizualnih raziskovanj, ki jih Luka Prinčič od leta 2013 razvija v sodelovanju s Slovensko kinoteko. Različne kinozvočne epizode družita metoda  in format: potopitvena situacija v temi kinodvorane, uporaba digitalnih in odprtokodnih orodij za generiranje slike in zvoka, razpetost med fiksirano kompozicijo in improvizacijo v času, nagibanje v abstrakcijo, iz katere vznikajo delci konkretnega in igra s sinhronizacijo zvoka in slike. Ob tem, da je v procesu priprave performansa prisotno preizpraševanje stanja človeka in njegovega bivanja v sodobnem času, pa je konvencionalna narativnost manj pomembna in ostaja v ozadju. Pri Razpokah vmesnika gre torej za fragmentirano potovanje skozi abstrakten zvok in gibljivo sliko.

Njuno sinestetično prepletanje izhaja iz procesa iskanja razpok in subjektivnosti v navidezni nepredirnosti gladkih in polariziranih vmesnikov – mediiranih, med-strojnih, medčloveških.

V sklopu Svetovnega dneva AV dediščine bo v Slovenski kinoteki sna ogled ponovitev četrte epizode iz 2016 (IF4Q), ki bo nadgrajena z retrospektivnim pogledom tudi v prejšnje epizode (II: Metal in III: Silicij).

Megamiksu bo sledila premiera petega, zadnjega in zaključnega poglavja v seriji Razpoke vmesnika V: EOAN.

Vstop prost.