08.12.2017

MENT Ljubljana v novi mreži inovativnih evropskih showcase festivalov INES

V Berlinu je 30. novembra 2017 uradno nastala mreža inovativnih evropskih showcase festivalov, krajše INES. Med devetimi soustanovitelji mreže je MENT Ljubljana.

Press info

INES

V Berlinu je 30. novembra 2017 uradno nastala mreža inovativnih evropskih showcase festivalov, krajše INES. Med devetimi soustanovitelji mreže je MENT Ljubljana, ki s partnerstvom v evropski mreži mladim slovenskim glasbenim talentom omogoča lažji mednarodni preboj, med glasbenimi profesionalci pa čvrsti poznanstva in jih podpira pri odkrivanju nove glasbe. Prvo srečanje novoustanovljene INES mreže se bo odvilo na MENT konferenci februarja 2018.

INES je nastal kot evropski sodelovalni projekt z namenom, da skozi vključevanje v evropske dogodke glasbene industrije podpre mednarodne kariere glasbenih izvajalcev in profesionalcev. Ustanovilo ga je osem showcase festivalov (Enea Spring Break Showcase Festival and Conference, Live at Heart, Liverpool Sound City, MENT Ljubljana, Monkey Week, Sonic Visions, Waves Vienna, Westway LAB) in gigmit, ki je evropska platforma za odkrivanje in booking izvajalcev. Projekt je prek programa Ustvarjalna Evropa finančno podprla Evropska unija.

Program INES#talents odpira nove priložnosti za mlade glasbene izvajalce

Vsak od partnerjev INES mreže je za program INES#talents nominiral okoli deset izvajalcev iz svoje države, vseh, skoraj 100, glasbenih izvajalcev bo mreža izdatno izpostavljala in jim nudila nove priložnosti za mednarodno koncertno aktivnost. Slovenski nominiraci so: Koala Voice, Futurski, Bowrain, Matter, It’s everyone else, Neomi, Nesesari Kakalulu, Darla Smoking, Kukushai in Haiku Garden.

Vsi nominirani INES#talents za 2018: https://www.ines-festivals.eu/talents/

INES#pro omogoča lažji preboj v profesionalni svet glasbe

V programu INES#pro, ki je namenjen glasbenim profesionalcem, partnerski festivali nudijo do 50 vstopnic za svoj festival in s tem podprejo njihovo izobraževanje, ustvarjanje novih poznanstev in v živo spremljanje glasbenih trendov. Prvi festival, kamor se lahko zainteresirani prijavijo, je MENT Ljubljana, ki se v slovenski prestolnici odvija med 31. januarjem in 2. februarjem 2018. Rok za prijavo 20 glasbenih profesionalcev je 15. december 2017.

Prijave: https://www.ines-festivals.eu/inespro-ment2018/

Več informacij o mreži INES: www.ines-festivals.eu

Več informacij o festivalu in konferenci MENT Ljubljana: www.ment.si