13.11.2020

MENT x Sound City Sessions

V torek, 17. novembra ob 20. uri bo festival Liverpool Sound City predstavil 4 slovenske izvajalce. Ti so balans, .Čunfa, Pantaloons in Warrego Valles. Vsi 4 nastopajoči so INES#talenti 2020 in so sešne pripravili posebej za to priložnost.

Press info

MENT x Sound City Sessions

Sešni bodo na ogled 17. novembra ob 20:00 prek platforme Guesthouse, ki jo je letos predstavil Sound City.

Po hitrem vpisu vsak obiskovalec platforme avtomatično dobi 60 dnevni brezplačni račun. Med prenosom bodo možne tudi donacije, ki grejo direktno izvajalcem, na prodaj pa bodo tudi majice.

balans
Bunkerpop tandem je v unikatnem minimalističnem art-punku že našel svoje ravnotežje, tokrat pa ga ponovno preizkuša na valovih nove, studijsko posnete plošče “sam pravm”. Ta je na založbi Kapa izšla v sredo in verjetno je fer, če rečemo, da gre za bendov najboljši izdelek do zdaj.


.čunfa
Mladi producent je septembra pri založbi rx:tx izdal mini album. “Missing The Point” je demonstracija raznovrstnega sveta beatov. Na albumu se občuti čunfina zvedavost – ukvarja se z različnimi pristopi in stili. Od introspektivnih gruvov do klubskih nažigancij.


Pantaloons
Ta brass’n’beat trio je ravno sredi snemanja prvenca, ki ga bomo lahko slišali naslednje leto.
Njihov zvok se napaja tako pri trubačih iz Guče kot aktualni londonski jazz sceni – v njihovi igrivi godbi se prepletajo vplivi jazza, funka, breakbeata, dubstepa in še česa.


Warrego Valles
Ta drzni elektronski dvojec Nine in Nine je marca izdal single “DAY 7” – na temo sedmega dneva karantene v Sloveniji. 7 mesecev pozneje bi lahko njun sešn poimenovali kar “MONTH 7” – o čem govorimo, preverite sami.Sound City je vsakoletni glasbeni festival in konferenca v Liverpoolu. Od leta 2008 dogodek konstantno predstavlja nove talente. Na začetku kariere so predstavili tudi danes mednarodno prepoznavne izvajalce kot so Ed Sheeran, Florence and the Machine, Stormzy, Jungle, Alt-J, Paloma Faith, The 1975, Christine & The Queens in Years & Years.