10.04.2020

Iz moje poslušalnice: Andraž Kajzer

Danes z nami ljubo mu domačo muziko deli Andraž Kajzer, umetniški direktor festivala MENT Ljubljana.

SIGIC

Kajzer
Foto: Dominika Maša Kozar

Warrego Valles - DAY 7Andraž: Day 7 aka sedmi dan samoizolacije za Nini, ki tvorita Warrego Valles, Pritičje, Grounded Festival... v vsem kar počneta je čutiti uporništvo, boj za boljši svet in pri tem njuna glasba nikakor ne zaostaja. Tale samoizolacijska post-klubska udarniška je izšla v petek (20. 3.).

Nina Bulatovix - Pridi k skupini (Jate, 2014)Andraž: Vedno znova aktualna plošča. Komaj čakam novo. 

Igor Bašin - BIgor: intervju ob izdaji albuma Jate (Odzven)

Koky - CirilicsAndraž: Kolektiv SNIF bi moral v petek ob svojem 5. rojstnem dnevu, še v živo predstaviti že svojo četrto kompilacijo "SN4F". Vedno dobrodošla zbirka mastnih beatov ex-yu producentov. 

iT - Happines

Andraž: Irena Tomažin me je pred leti očarala z albumom "Crying Games". Končno se obeta nadaljevanje "Another Crying Game", ki ga Irena že goji v živo. Ko bo to spet mogoče, je nikakor ne zamudite v živo. 

Darla Smoking - Sandcry (Extinct, 2019)

Andraž: Z njunega novega "Extinct" izdanega jeseni. Tale dvojec res posrečeno plete globalne zvoke v samosvojo gmoto.  

Iz uredništva: 
Andraž Kajzer je umetniški vodja festivala MENT Ljubljana. V zadnjem desetletju je bil del koncertnega kolektiva Specialka, nekaj let je vodil založbo Kapa Records, udejstvoval se je kot urednik (Hrup, RSQ), novinar (Delo, Radio Študent...) in koncertni agent. Je avtor glasbenega dokumentarca Muzika je džabe.