09.04.2020

Iz moje poslušalnice: Warrego Valles

Predstavnici dua Warrego Valles sta izbrali njunih top 5 izdaj zadnjih nekaj mesecev s področja aktualne karantene.

SIGIC

Warrego Valles
Foto: Luna Woelle

Lovekovski – Korenje

Warrego Valles: Poslušalnico začenjava z zelenjavnim komadom leta najinega fav pronicljivega dvojca Lovekovski. Na voljo pa tudi aktualna priredba:

Warrego Valles: Protestiramo z balkona!


Darla Smoking - Sandcry (Lifecutter Remix)

Warrego Valles: Kralj dark eksperimentalnega techna Lifecutter remixira punk elektro dvojec Darla Smoking. Brutalni zvok za brutalne čase, headphones ON.


Koky - Cirilic

Warrego Valles: Hud komad mladega Koky-ja s carske, četrte, marca izdane kompilacije prefrigane ekipe SNIF.


II/III - Mores

Warrego Valles: Z biti obložen in zapognjen komad z nove plate dvojca II/III, ki združujeta sile klasičnega inštrumenta in klubske elektronike. Vredno prisluhniti celotni plati z novega lejbla Ambient Soup.

Miroslav Akrapović: recenzija albuma It Could Be Paradise (Odzven)


Beepblip - Interactions

Warrego Valles: Še najbolj oddaljena izdaja, ki jo toplo priporočava v posluh, je iz debitantskega LP-ja zvočne ustvarjalke Ide Hiršenfelder aka Beepblip “noise for strings, vol.1”, izdanega pri domači založbi Kamizdat v oktobru 2019.


Iz uredništva:

Producentki, didžejki, klubski promotorki in queer aktivistki Nina Hudej in NinaBelle sta prepoznavni in tvorni soustvarjalki aktualne ljubljanske scene elektronske glasbe. Njun politični naboj, aktivistični zanos, aktivno soustvarjanje klubske scene in reakcije na pojave v moderni družbi so krepko naviti v tkivo njunega prodornega elektronskega projekta Warrego Valles. Aktivno delujeta v kulturnem centru Pritličje, klubu Monokel in preko platforme Ustanova.

Warrego Valles - DAY 7