11.03.2015

Milko Lazar in Matjaž Drevenšek z gosti na Ljubljanskem gradu

Cikel Gost z gosti na Ljubljanskem gradu, ki temelji na tradiciji ljudske dediščine in uglaševanju le-te s sodobnim avtorskim izrazom, vstopa v svojo peto sezono.

Viktor Škedelj Renčelj

Med marcem in novembrom 2015 se bo v okviru grajskega cikla pod selektorstvom skladatelja, pianista Milka Lazarja in saksofonista Matjaža Drevenška zvrstilo 5 koncertov.

Selektorja sta za izhodišče cikla izbrala »svoje« inštrumente: saksofon ter klavir in čembalo, z njimi bodo glasbeni gosti tvorili nekatere nenavadnejše zvočne podobe petih večerov, od katerih bo prvi že po tradiciji potekal na gregorjevo. Cikel bosta torej na dan zaljubljencev, 12. marca, z improvizacijskim dialogom med klavirjem in tolkali odprla Milko Lazar in Zlatko Kaučič.

V nadaljevanju se bodo Lazarju in Drevenšku na odru pridružili harmonikarja Luka Juhart in Marko Hatlak, violinist Vasilij Meljnikov, kontrabasist Nino de Gleria in Brane Zorman (MC Brane) na živi elektroniki. Dva izmed koncertov bosta v celoti posvečena poustvarjalnosti Zagrebškega kvarteta saksofonov in Saksofonskega orkestra SOS.