21.05.2021

Narodnemu domu Maribor nagrada za komunikacijsko odličnost Prizma

Med letošnjimi nagrajenci, prejemniki nagrade Prizma, je tudi Narodni dom Maribor. Strokovno žirijo so prepričali s komunikacijsko platformo Kultura živi!, v okviru katere so načrtovali in izvajali komunikacijske aktivnosti v letu, zaznamovanem s koronsko krizo.

Press Info

Prizma 2021

Kot sklepno dejanje v okviru 23. Slovenske konference za odnose z javnostmi so 19. maja, podelili letošnje nagrade Prizma za komunikacijsko odličnost. Gre za edino tovrstno priznanje na naših tleh. Podeljuje ga Slovensko društvo za odnose z javnostmi (PRSS – Public Relations Society of Slovenia), ki z njim že devetnajst let nagrajuje strokovnost, znanje, ustvarjalnost in učinkovitost na področju odnosov z javnostmi.

Izhodišče celoletne komunikacijske kampanje Kultura živi!, ki je kulminirala v odmevni in uspešni vseslovenski akciji Pet pred dvanajsto, so bili izzivi, ki sta jih pred nas postavila ustavitev javnega življenja in zapiranje avditorijev, njena vodila pa iskrena želja po ohranjanju stika z abonenti in obiskovalci, pomoč kulturnim ustvarjalcem ter iskanje dialoga z odločevalci, ki so z diskriminatornim odnosom do kulture in umetnostmi ter z nestrokovnimi in neživljenjskimi ukrepi kulturni sektor potisnili na rob družbe.

"Nagrada Prizma je nagrada za požrtvovalno delo celotne ekipe Narodnega doma Maribor. Razumemo jo kot potrdilo, da naša maksima »da se da« prinaša rezultate in da je bil naš komunikacijski pristop strokoven in pravilno usmerjen. Predvsem pa kot dokaz, da smo bili slišani in opaženi," so sporočili iz Narodnega doma Maribor.

Med letošnjimi nagrajenci so še Telekom Slovenije (Dobrodošli v prvem 5G omrežju Slovenije), Pisarna Evropskega parlamenta v Sloveniji (Tokrat grem volit), Nacionalni inštitut za javno zdravje (Kampanja Poskrbi za svojo rit, odzovi se v Program Svit) in Institut Jožef Stefan (Iskanje z navdihom 1949–2019, ob 70. obletnici instituta), podeljeno pa je bilo tudi posebno priznanje agenciji Luna \TBWA za Zavarovalnico Sava (Klic osamljenosti). 

Kultura živi!