28.07.2020

Neki o glasbeni industriji

eMCe plac, Mladinski center Velenje in Šaleški študentski klub vabijo na okroglo mizo o glasbeni industriji, ki se bo odvila v četrtek, 30. julija 2020 ob 18. uri, na Letnem kinu ob Škalskem jezeru.

Press Info

Neki o glasbeni industriji

Odpovedane koncertne turneje, zaprta glasbena prizorišča, okrnjena organizacija in izvedba prireditev, vse to je med in po epidemiji močno vplivalo na glasbeno industrijo in njene deležnike - glasbeniki, menedžerji, tonski tehniki, lučkarji, založniki, piarovci, roadiji in še kdo.
Kako govorci, ki so zelo vpeti v glasbeni svet, razumejo ukrepe, kako se spopadajo s krizo in ... kako naprej?

Iz prve roke:

David Slatinek je priznani velenjski glasbenik. Obiskoval je Akademijo za glasbo v Zagrebu - smer tolkala. V preteklosti je sodeloval oziroma še sodeluje med drugim z Big Band VOX, United Grooves, Katrinas, Mrigs&Ghet, Rok Golob, Maja Keuc, Robert Jukič, Jure Pukl, Nikola Matošić, Sanja Mlinar, Orkester slovenske vojske, Slovenska filharmonija, Simfonični orkester HRT (Hrvaška), Big band NOVA, Big band glasbene šole Velenje, 6 Pack Čukur, Ines Erbus. Ima svojo šolo bobnarja. V času med in po koroni je večkrat opozarjal na posledice, ki so prizadele glasbenike in druge deležnike te industrije.

Gašper Jazbec je pevec v izjemno priljubljenemu in medijsko prepoznavnemu narodnozabavnemu Ansamblu Stil, ki ga sestavljajo še Matic Golavšek, Denis Golavšek, Sandi Dobnik in Luka Ribič. Pod tem imenom delujejo že od konca leta 2009, njihove uspešnice pa dosegajo tudi preko 4.000.000 ogledov na Youtube kanalu. Med in po koroni so fantje ostali brez nastopov, saj so imeli rezervirane veselice, ki pa jih organizatorji ne smejo izvajati.

Črt Birsa je eno najprepoznavnejših imen iz področja lučne tehnike pri nas. Aktiven je že več kot 15 let, sodeloval pa je z zvenečimi imeni slovenske in svetovne glasbene scene, med drugim z 2 Cellos, Tarja Turunen, Manu Chao, Dubioza Kolektiv, Luka Sulic, Dino merlin, Severina, Vlado kreslin, Perpetuum jazzile, Modrijani Tabu, Hamo & tribute to love in delal na večjih festivalih kot so Dimensions, Schengen fest in MetalDays. Tudi njemu se je v času korone občutno zmanjšal posel.

Mitja Grom je kljub svoji mladosti tonski tehnik že 13 let. Delal je za velika tuja imena kot so Toni Cetinski, Eros Ramazzoti, Behemoth, na festivalih kot so Metal Camp, Metal Days, Schengen fest, Castle, že leta ozvočuje koncerte v Kino Šiška. Sodeluje z največjo produkcijsko hišo za festivale in turneje, Clair Global, ki ima pod svojim okriljem tudi AC / DC, U2, Madonno. Dogovorjeno je imel turnejo z Brkovi, zaradi posledic korone pa je izgubil službo.

Pogovor bo vodila Tina Felicijan iz Besedilnega ateljeja.

Za glasbeno spremljavo bo poskrbel DJ PM - rockin and rollin' with the times