03.09.2016

Noctiferia, Loški grad, 3. september 2016

20. avgusta bo v okviru festivala Pisana Loka na Loškem gradu skupina Noctiferia predstavila album Transnatura.

Press info

Pisana Loka: Prvaki slovenskega metala Noctiferia predstavljajo Transnaturo

Škofjeloški grad, Škofja Loka

Pisana Loka: Prvaki slovenskega metala Noctiferia predstavljajo Transnaturo

Vstopnina: 10 EUR v predprodaji

Nenavadno popotovanje, na katerega so se podali slovenski težkokategorniki Noctiferia, se približuje vrhuncu. Akustičen projekt, ki so se ga lotili legendarni slovenski metalci, bo avgusta izšel v obliki albuma 'Transnatura'. Noctiferia bodo izid pospremili s koncertom na Škofjeloškem gradu (Škofja Loka) v soboto, 3. september 2016.

'Transnatura' je začel nastajati v lanskem letu, s povabilom oz. izzivom oddaje Izštekani na Valu 202. Noctiferia, band, ki slovi po eksperimentiranju znotraj žanra, ki ga ustvarjajo, so se izziva lotili z vsemi silami – ne samo, da so black metal, death metal, eksperimentalni in dandanes industrialni metal oblekli v milejšo, akustično obleko, ampak so skladbe tudi konkretno predrugačili.  Slekli so jih do njihovih temeljev, jih očistili težkih riffov, agresivnih ritmov in jih obogatili s stilskimi izleti v jazz, gypsy swing, country glasbo, mestoma se čuti tudi španski in balkanski temperament. Nekatere so dopolnili z brass sekcijo, druge z godali, tretje z ženskim vokalom, variiranje z detajli, ritmiko in hitrostjo je pogosto.

Noctiferia so Transnaturo sprva predstavili v oddaji Izštekani, kmalu pa so jo preizkusili tudi pred občinstvom na nekaj koncertih. Naslednji korak za band predstavlja izid albuma, naslovljenega 'Transnatura,  in njegova premierna predstavitev v živo na Škofjeloškem gradu 3. septembra 2016. Na koncertu se bodo Noctiferii pridružili številni glasbeni gostje.