29.03.2021

Novi “lockdown” – Ponudniki kulturno-umetnostne vzgoje nudijo prvo pomoč glasbenim učiteljem

Ker so se v zadnjem letu učitelji glasbene umetnosti v šolah pogosto znašli v težavah, katere vsebine ponuditi učencem na daljavo, so se pozitivno odzvali tudi nekateri ponudniki kulturno-umetnostne vzgoje.

SIGIC

Novi “lockdown” – Ponudniki kulturno-umetnostne vzgoje nudijo prvo pomoč glasbenim učiteljem
Foto: Darja Štravs Tisu

Slovenska filharmonija se je na zaprtje kulturnih dvoran za obiskovalce odzvala hitro in učinkovito. Programe so prilagodili in jih skušajo v napovedanih terminih izvesti v obliki spletnih koncertov na spletni strani filharmonije, kasneje pa so na voljo preko Youtube strani Slovenske filharmonije.

Posebno pozornost namenjajo mladim poslušalcem in šolam. Tako so koncerte družinskega cikla nadgradili s Filharmonično spletno učilnico. To pomeni, da s strokovnim in učinkovitim pristopom pripravljajo koncertne in učne liste, ter tako pomagajo učiteljem v osnovnih in glasbenih šolah, da lahko posnetke uporabijo v izobraževalnem procesu.

Družinski koncerti so programsko in izvedbeno premišljeni programi, ki uvajajo mlade v svet simfonične in zborovske glasbe in ki so za lažje razumevanje moderirani.

Skrbnik Filharmonične spletne učilnice Franci Krevh: “Upam, da takšni podvigi v naslednji sezoni več ne bodo potrebni, vsaj ne v tolikšni meri. Želimo si namreč, da se z obiskovalci čim prej srečamo v dvoranah. Dotlej pa priporočamo učiteljem in staršem, da si skupaj z otroci pogledajo posnetke in rešujejo učne liste.

Ponudba že vključuje pet koncertov, za katere so na voljo tudi koncertni in učni listi. Seznam bodo dopolnjevali z novimi vsebinami, 15. maja ob 11.00 bo spletni koncert Zbora Slovenske filharmonije za osnovnošolce in srednješolce, datum glasbene pravljice Peter in volk pa bo določen naknadno. Vsi posnetki bodo na voljo na Youtube SF do konca te sezone, kar bo nedvomno olajšalo delo učiteljem.

Takoj že lahko dostopate do naslednjih vsebin: