11.12.2023

Posnetki webinarjev "Digital Path To Market" dostopni tudi preko spleta

V času projekta Digitalni vlak za slovensko glasbo smo se pridružili portugalskemu društvu AMAEI, s katerim smo izvedli webinarje na temo digitalne glasbene distribucije.

press

digital path to market

Na platformi Youtube lahko dostopate do vseh webinarjev, ki smo jih izvedli v času projeka. Teme predavanj se nanašajo na: osnove kvalitetnih metapodatkov, digitalne distribucije glasbe, dobrih primerov marketinga in digitalne promocije ter sestavljanja seznamov glasbe oz. t.i. "playlisting" na pretočnih glasbenih platformah.

Povezavo do webinarjev najdete TUKAJ.

Digitalni vlak za slovensko glasbo je projekt konzorcija SIGIC - Slovenskega glasbenoinformacijskega centra, Zavoda SPLOH in Zavoda Jazz Cerkno, ki ga sofinancira Ministrstvo za javno upravo v okviru Javnega razpisa za digitalno preobrazbo nevladnih in prostovoljskih organizacij ter povečanje vključenosti njihovih uporabnikov v informacijsko družbo 2021–2023. Namen projekta je spodbujanje in razvoj prisotnosti aktualne in pretekle slovenske glasbe skozi sodobne digitalne distribucijske streaming platforme ter promocija uporabe te glasbe skozi različna promocijska orodja. 

»The Digital Path to Market« je projekt portugalskega društva AMAEI v okviru programa MusicAIRE, ki ga sofinancira Evropska unija v okviru letnega delovnega programa 2020 za izvajanje »Pripravljalnega ukrepa – Music Moves Europe: spodbujanje evropske glasbene raznolikosti in talenta«. Cilj projekta je osnovna pobuda za zbiranje informacij in širjenje znanja v evropskem digitalnem glasbenem ekosistemu. Le-to zagotavlja temeljne gradnike ključnega znanja, z namenom v prihodnjih letih z boljšim pristopom popeljati evropski neodvisni glasbeni sektor naprej do metapodatkov, uporabe ISRC kod in drugih bistveno boljših praks, brez katerih pravična in prožna obnovitev glasbenega sektorja ne bo mogoča.