07.11.2022

Webinar spoznavanja Amazon Music for Artists

V sodelovanju s portugalskim združenjem AMAEI organiziramo webinar na področju digitalnih pretočnih platform. Tokrat je na vrsti Amazon Music for Artists.

Press info

Amazon music for Artists

Po uspešno izvedenih delavnicah v okviru projekta Digitalni vlak za slovensko glasbo sledi webinar s Anthony Pujem.

Anthony Pu (glavni vodja trženja izdelkov pri Amazon Music for Artists) bo delil novosti njihove aplikacije in predstavil kako glasbeniki in založbe najbolj učinokovito predstavijo svojo glasbo DSP-jem. Anthony se bo posvetil tudi pretakanju posnetkov v živo (''live streaming'') in kako ustvariti vsebine z namenom, da bi dosegli novo občinstvo.

Družili preko spleta, in sicer, v torek 29. novembra ob 17.00 (naš časovni pas). Udeležba je brezplačna, treba pa se je prihodno prijaviti in označiti, da ste dogodek zasledili na SIGIC spletni strani (kot član SIGIC-a). Tako boste prejeli povezavo do Zoom klepetalnice za posamezen dogodek. Webinar bo potekal v angleščini.

PRIJAVA NA WEBINAR 

Digitalni vlak za slovensko glasbo je projekt konzorcija SIGIC - Slovenski glasbenoinformacijski center, Zavod SPLOH in Zavod Jazz Cerkno, ki ga sofinancira Ministrstvo za javno upravo v okviru Javnega razpisa za digitalno preobrazbo nevladnih in prostovoljskih organizacij ter povečanje vključenosti njihovih uporabnikov v informacijsko družbo 2021–2023. Namen projekta je spodbujati in razvijati prisotnost aktualne in pretekle slovenske glasbe skozi sodobne digitalne distribucijske streaming platforme ter promovirati uporabo te glasbe skozi različna promocijska orodja.

»The Digital Path to Market« je projekt portugalskega društva AMAEI v okviru programa MusicAIRE, ki ga sofinancira Evropska unija v okviru letnega delovnega programa 2020 za izvajanje »Pripravljalnega ukrepa – Music Moves Europe: spodbujanje evropske glasbene raznolikosti in talenta«. Cilj projekta je temeljna pobuda za zbiranje informacij in širjenje znanja v evropskem digitalnem glasbenem ekosistemu, ki zagotavlja temeljne gradnike ključnega znanja, da bi evropski neodvisni glasbeni sektor v prihodnjih letih z boljšim pristopom popeljal naprej do metapodatkov, uporabe ISRC kod in drugih bistveno boljših praks, brez katerih pravična in prožna obnovitev glasbenega sektorja ne bo mogoča.