24.03.2016

Prihaja Kulturni bazar 2016

31. marca bo v Cankarjevem domu potekal Kulturni bazar, na katerem se bo predstavilo skoraj tristo kulturnih ustanov iz vse Slovenije, ki pripravljajo programe kulturno-umetnostne vzgoje.

SIGIC

Prihaja Kulturni bazar 2016
Foto: Peter Baroš

Kulturni bazar je tradicionalna prireditev, ki predstavlja programe kulturno-umetnostne vzgoje slovenskih kulturnih institucij. Organizirajo ga Ministrstvo za kulturo, Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport, Zavod RS za šolstvo, s partnerji: Ministrstvom za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano, Ministrstvom za zdravje, Slovensko nacionalno komisijo za UNESCO ter izvršnim producentom Cankarjevim domom.

Prireditev, ki bo zasedla vse dvorane in predavalnice Cankarjevega doma (več kot 60 dogodkov), bo potekala od 9. do 18. ure. Izbrane predstave s področja gledališke, glasbene, plesne in filmske umetnosti bodo dopolnjevale delavnice, strokovna predavanja in razprave. Pestro bo tudi dogajanje v vseh treh preddverjih Cankarjevega doma, kjer se bo na razstavnih prostorih predstavilo skoraj tristo kulturnih ustanov iz vse Slovenije.

Kulturni bazar je v prvi vrsti namenjen strokovnim delavcem v vzgoji in izobraževanju, dobrodošla pa je tudi širša zainteresirana javnost, ki jo področje kulturne in kulturno-umetnostne vzgoje zanima. Prijave na dogodke, ki bodo potekali v dvoranah in predavalnicah so možne do 28. marca na spletni strani Kulturnega bazarja. Za preostala prosta mesta bodo vstopnice na voljo na dan prireditve. Udeležba je brezplačna.

Poleg prireditve Kulturni bazar vključuje tudi Katalog ponudbe kulturno-umetnostne vzgoje, kjer se s svojo ponudbo za otroke in mladino ter vrtce, osnovne in srednje šole, predstavljajo kulturne ustanove iz vse Slovenije. Katalog je dostopen v elektronski obliki na spletni strani Kulturnega bazarja.   

Letošnja prireditev, katere osnovno temo predstavljata pismenost in bralna kultura, se bo zaključil s projekcijo filma Mustang v Linhartovi dvorani ob 18. uri.