15.02.2022

Prijavite fonograme za nagrade Zlata piščal 2022

V društvu Zlata piščal bodo letos tradicionalno že osmič podelili slovenske glasbene nagrade Zlata piščal.

Press Info

Prijavite fonograme za nagrade Zlata piščal 2022

V teh še vedno spremenjenih časih, ki nikakor niso naklonjeni kreativnemu sektorju, je toliko pomembnejše, da je poslan signal o še vedno živi domači glasbeni sceni, ki dela, ustvarja, se trudi in čaka na svoje občinstvo v živo.

Društvo Zlata piščal vabi, da v obrazec vpišete podatke o vaših fonogramih (skladbe in/ali albumi) za ustvarjalno leto 2021*. Vaše podatke pričakujejo do 25. februarja 2022. Strokovna akademija bo dela, ki morajo ustrezati spodaj navedenim kriterijem, pregledala in jih uvrstila v osnovni nabor, v prvem krogu bo nato z ocenjevanjem izbrala nominirance, v drugem pa zmagovalce.

Nagrade bomo tudi letos podelili v kategorijah:

Skladba leta
Izvajalec leta
Album leta
Novinec leta
Življenjsko delo

Vsi dosedanji nominiranci in prejemniki nagrad v vseh kategorijah so objavljeni na uradni spletni strani www.zlatapiscal.si.

*Upoštevane bodo prijave novih albumov in fonogramov, ki so nastali med 1. oktobrom 2020 in 31. decembrom 2021 in so bili javno predvajani ali dani na voljo v letu 2021 v Republiki Sloveniji in še niso bili med nominiranci ali prejemniki nagrade zlata piščal v preteklem letu.

V kategoriji Novinec leta so uvrščeni glasbeni izvajalci - solisti/ke, glasbene skupine in projekti, ki so s svojim delom naredili preboj v prepoznavnosti in glasbeni ustvarjalnosti in do leta 2021 še niso bili širše priznani in uveljavljeni izvajalci in še nikoli v preteklih letih niso bili nominirani za nagrado zlata piščal v tej kategoriji.

V kategoriji za Življenjsko delo upoštevamo predloge - glasbene izvajalce - soliste/ke, glasbene skupine in projekte, ki so s svojim delom in stvaritvami v daljšem časovnem obdobju pomembno prispevali k oblikovanju glasbene in kulturne krajine v Sloveniji in še niso prejeli nagrade zlata piščal za življenjsko delo.

Prijava skladbe, izvajalca in albuma za glasbene nagrade Zlata piščal 2022

Zlate piščali bodo letos, po dveh izvedbah prek spleta, spet podeljene v živo.