16.02.2024

Prijavite fonograme za nagrade Zlata piščal 2024

V društvu Zlata piščal bodo letos tradicionalno že desetič podelili edine slovenske glasbene nagrade, ki so strokovne in so zato svojstvena refleksija domače glasbene ustvarjalnosti v preteklem letu.

Press Info

Prijavite fonograme za nagrade Zlata piščal 2024

Slovenska glasba je v pomembnem naletu vse večje priljubljenosti in nagrada zlata piščal pomaga osvetljevati trud, talent in zanos na pestri in kakovostni slovenski glasbeni sceni. Dodajte svoj košček v ta pomemben glasbeni mozaik.

Društvo Zlata piščal vas vabi, da v obrazec, ki ga najdete TUKAJ, vpišete podatke o vaših fonogramih (skladbe in/ali albumi) za ustvarjalno leto 2023*.

Vaše podatke pričakujejo najkasneje do 29. februarja 2024.

Strokovna akademija Zlata piščal bo dela, ki morajo ustrezati navedenim kriterijem, pregledala in jih uvrstila v osnovni nabor, v prvem krogu bo nato z ocenjevanjem izbrala nominirance, v drugem pa zmagovalce.

Nagrade bomo tudi letos podelili v kategorijah:

Skladba leta

Izvajalec leta

Album leta

Novinec leta

Življenjsko delo

Vsi dosedanji nominiranci in prejemniki nagrad v vseh kategorijah so objavljeni na uradni spletni strani www.zlatapiscal.si.

Zlate piščali bodo podelili v maju 2024.

Pogoji za prijavo fonogramov za glasbene nagrade zlata piščal 2024

Upoštevane bodo prijave novih albumov in fonogramov, ki so nastali med 1. 10. 2022 in 31. 12. 2023 in so bili javno predvajani ali dani na voljo v letu 2023 v Republiki Sloveniji in še niso bili med nominiranci ali prejemniki nagrade zlata piščal v preteklem letu.

V kategorijo Novinec leta bodo uvrščeni glasbeni izvajalci - solisti/ke, glasbene skupine in projekti, ki so s svojim delom naredili preboj v prepoznavnosti in glasbeni ustvarjalnosti in do leta 2023 še niso bili širše priznani in uveljavljeni izvajalci in še nikoli v preteklih letih niso bili nominirani za nagrado zlata piščal v tej kategoriji.