04.03.2016

Priložnost za mlade glasbene skupine na Škisovi tržnici

19. Škisova tržnica bo letos potekala v četrtek, 5. maja 2016, na zelenici na Kardeljevi ploščadi.

Dušan Mijanović

Kot vsako leto Zveza ŠKIS tudi letos ponuja priložnost za nastop mladim, neuveljavljenim glasbenim skupinam. 

Škisova tržnica čez dan predstavlja Slovenijo v malem. Zvečer pa organizator z izborom različnih glasbenih skupin skuša zadovoljiti najrazličnejše glasbene okuse in preko razpisa Škisolov daje priložnost mladim.

Skupina mora za sodelovanje na Škisolovu izpolnjevati naslednje pogoje:
- najmanj 3 avtorske skladbe;
- najmanj 3 demo posnetke z avtorskimi skladbami;
- zmožnost najmanj 30 minutnega nastopanja v živo;
- vsaj polovica članov skupine mora imeti status dijaka ali študenta.

Skupine se lahko na razpis prijavijo tako, da do četrtka, 24. marca 2016, na e-poštni naslov matjaz.vitkovic@skis-zveza.si pošljejo povezavo do svojih avtorskih videoposnetkov na portalu YouTube in fotografijo, s katero se želijo predstaviti javnosti. Prvi del izbora bo potekal preko družbenega omrežja Facebook, kjer bodo fotografije s povezavami do posnetkov objavljene na profilu Škisove tržnice.

Glasovanje bo potekalo do vključno četrtka, 31. marca 2016. Katere skupine se bodo uvrstile v drugi krog, bodo odločili všečki na fotografije skupin. Pet skupin, ki bodo zbrale največ všečkov, se bo v sredini aprila s tridesetminutnim repertoarjem predstavilo na predizboru za Škisovo tržnico, ki bo potekal v Študentskem kampusu. K odločitvi o zmagovalcu bodo prispevali obiskovalci predizbora, svoje mnenje pa bo podala tudi strokovna komisija. Skupina, ki bo obiskovalce in strokovno komisijo najbolj prepričala, si bo zagotovila nastop na velikem odru Škisove tržnice 2016.