16.05.2016

Slavnostna otvoritev Tedna ljubiteljske kulture je potekala v znamenju petja

V Žalcu so na Festivalu Sredi zvezd slavnostno otvorili Teden ljubiteljske kulture. Zmaga Vokalnemu bandu Kreativo.

Tanja Benedik

Kreativo
Foto: Željko Stevanić/RTVSLO

Na festivalu Sredi zvezd so v soboto s pop in jazz priredbami nastopile najboljše male vokalne skupine Slovenije, na odru pa se jim je s svojo solo točko pridružil svetovno znani vokalist Tobias Hug, ki bo poleg Irene Yebuah Tiran in Jake Puciharja član ocenjevalne žirije in njen predsednik. Prireditev je povezoval Jure Ivanušič.

Nastopile so naslednje male vokalne skupine: Groove Enough, Moška vokalna skupina Lipa, Jazzva, VS Cantemus, Ženska vokalna skupina Lipa, Male malice in Vokalni bend Kreativo. Le te so na koncertu predstavile raznolike sporede in veliko zanimivih avtorskih aranžmajev. Žirija je podelila za njihove dosežke posebna priznanja in izbrala tri najuspešnejše skupine. Prvo nagrado je prejela skupina Vokalni band Kreativo, drugo Jazzva, tretjo pa Groove Enough, vsi iz Ljubljane.

V nedeljo je nekdanji član zasedbe Swingle Singers Tobias Hug v Žalcu za male vokalne skupine vodil tudi delavnice, ta teden pa bo v Ljubljani delal še z našo najbolj znano vokalno skupino Perpetuum Jazzile.

Vokalni bend Kreativo lahko slišite že na drugem samostojnem koncertu - Igramo naGlas, ki bo jutri, v torek, 17. maja ob 20.00b v Antonovem domu v Ljubljani. Pevci poleg že poznanih vokalnih priredb jazzovskih, pop in ambientalnih skladb napovedujejo tudi novosti, ki jih ne velja zamuditi.