21.06.2024

Slovenski otroški zbor & Toronto Children's Chorus

Na obisk v Slovenijo prihaja svetovno znan otroški zbor Toronto Children's Chorus.

Press info

Slovenski otroški zbor & Toronto Children's Chorus

Prihodnji teden Slovenski otroški zbor že 22. leto prične z enotedenskimi vajami. Vsako leto takoj po koncu pouka se v Sv. Stanislavu zbere okrog 100 nadarjenih mladih zborovskih pevcev, ki zelo trdo delajo za izjemen rezultat - celovečerni koncert. Po zelo uspešnem lanskem sodelovanju s švedskim deškim zborom iz Stockholma. letos v goste prihaja svetovno znan zbor Toronto Children's Chorus, ki ga vodi Zimfire Poloz. Rezultate dela bosta zbora prikazala na dveh koncertih. 2. julija ob 17.30 v Baziliki Svetogorske Matere Božje in 3. julija ob 16.00 v Slovenski filharmoniji.

Za vse zainteresirane bodo organizirali brezplačno delavnico, kjer se boste lahko spoznali s kanadskim zborom in njihovim načinom dela. Delavnica bo v ponedeljek,  1. julija od 10.00 - 13.00 v Zavodu sv. Stanislava. Za udeležbo na delavnici se  prijavite na soz@stanislav.si.

Kanadski zbor pa se bo predstavil še dvakrat, tokrat z Dekliškim pevskim zborom sv. Stanislava.  4. julija ob 20.00 nastopijo na Akademiji za glasbo, 5. julija pa v Brežiškem gradu ob 19.00