28.04.2022

Slovenski otroški zbor 2022

Letos bodo otroci v starosti od 10 do 15 let svoj zborovski pevski talent razvijali od 26. junija do 2. julija.

SIGIC

SOZ
Foto: Arhiv SOZ

Slovenski otroški zbor (SOZ), ki je lani praznoval dvajset let, znova vabi mlade pevce k udeležbi. V tednu dni zbor intenzivno vadi, a ne samo to – organizatorji jim pripravijo kup aktivnosti, med sabo se družijo pevci iz cele Slovenije in zamejstva ter pridno izpopolnjujejo svoje pevsko znanje.

Teden bodo letos zaokrožili z dvema koncertoma – 1. julija 2022 bodo nastopili na festivalu Lent, 2. julija pa jih čaka zaključni koncert v Ljubljani.

Kot vsako leto bo zbor vodil Damijan Močnik, ustanovitelj in umetniški vodja Slovenskega otroškega zbora ter letošnji nagrajenec Prešernovega sklada. Letos se mu bo pridružil švedski dirigent slovenskih korenin Tony Margeta, ki zadnja leta deluje kot dirigent in umetniški vodja priznanega deškega zbora Adolf Fredrik’s Boys’ Choir (Deški zbor Adolf Fredrik) iz Stockholma.

Prijavnina na SOZ znaša 295,00 €. Cena vključuje glasbeno-pedagoško delo s pevci, prostočasne dejavnosti in animacijo, bivanje s polnim penzionom v Zavodu sv. Stanislava ter prevoze. Prijavite se elektronsko na povezavi. Več informacij v zvezi s plačilom prijavnine dobite, ko udeleženci opravijo avdicijo. Če ste v finančni stiski, lahko organizatorjem pišete na: soz@stanislav.si

Več informacij

Treba je omeniti, da zbor tudi med koronskimi časi, ko je večina zborov vsaj za določen čas ugasnila, ni miroval. Kako se je boril, lahko vidite in prisluhnete v videu - s humorjem, seveda: