19.09.2019

SONICA 2019 Psssst! // Pogovori in okrogle mize

V okviru festivala Sonica bo tudi letos izvedena koprodukcija Sonice in Sigica v obliki konferenčnega programa z mednarodnimi govorci. Vljudno vabljeni!

Press info

SONICA 2019 Psssst! // Pogovori in okrogle mize

Po uspešni lanski seriji PSSSST!, ko smo pripeljali organizatorje, promotorje, urednike in novinarje s področja sodobne elektronske glasbe, se letos vračamo z novim programom, ki bo udeležencem omogočil vpogled tako v ustvarjanje kot tudi poslovni in kulturni aspekt delovanja na mednarodni sceni.

Vstop na serijo PSSSST! je prost.
 

Sreda, 25. 9. / SIGIC 

ob 16:00
The WIRE predstavlja: EMILY BICK in KIKIMORE 
pogovor

ob 17:00
PANEL: TEHNOLOGIJA | GLASBA 
Emily Bick / Alessandro Ludovico / Primož Krašovec / Tim Shaw /
moderator: Andrej Tomažin

Zakaj sem tako izgubljen?« pravi zborček glasov na koncu pesmi Crawler z albuma Proto ameriške umetnice Holly Herndon. Album, ki ni le o umetni inteligenci, tem- več je nastal z njeno pomočjo. Kakšna je glasba prihodnosti? Kje se konča polje (zgolj?) reprezentacije tehnološkega (pogosto označenega kot mrzlega, industrijskega, odtujenega) in začne vstop najsodobnejše tehnologije? Od kdaj nas je tega pravzaprav strah?

Četrtek, 26. 9. / SIGIC

ob 16:00
Luka Zagoričnik & CoH
pogovor

ob 17:00
PANEL: ZVOK | KAPITAL / SOUND | CAPITAL
Simina Oprescu / Urška Preis / Peter Kirn / Robert Bobnič
moderator: Andrej Tomažin

Šum, zvok, terenski posnetki, družbeni angažma, ekstremna glasba, kapital. Na kateri točki se lahko različne točke umetniškega aktivizma dovolj stkejo, da prebijejo brezinteresnost umetniškega? Prepustitev kapitalu kot njegova največja kritika? Vpisovanje zvoka v prostor ali orisovanje zvoka v njem?

Sobota, 28. 9. / Moderna galerija

ob 16:00
Festivalski brunch in artist meet & greet v Moderni galeriji
Lucy Railton / Sabina Bercucci / Simina Oprescu / Tomas Nordmark
moderator: Dražen Dragojević

O sogovorcih: 

ALESSANDRO LUDOVICO (IT)
Alessandro Ludovico je raziskovalec in umetnik ter od leta 1993 odgovorni urednik revije Neural. Izdal in uredil je več knjig, predaval po celem svetu, bil je svetovalec pri Magazine Project v okviru Documente 12 in je eden izmed avtorjev nagrajene trilogije umetnin Hacking Monopolism (Google Will Eat Itself, Amazon Noir, Face to Facebook).

EMILY BICK (UK)
Nadomestna urednica revije Wire in urednica segmenta žive umetnosti Emily Bick je glasbena piska, strokovnjakinja za splet in tehnologijo ter predavateljica medijskih in kulturnih študij.

PETER KIRN (US)
Peter Kirn je producent, didžej, tehnolog in novinar. Je ploden glasbeni umetnik, ki gradi razne platforme, okolja za preizkušanje uporabe sodobne tehnologije v glasbi.

SABINA BARCUCCI (IT)
Sabina bo predstavila svoj projekt RBL.media, ki ga je razvila v sodelovanju z Radio Banda Larga, omreženim spletnim radiem z bazama v Torinu un v Berlinu. RBL. media razmišlja o pristni uporabi demokratiziranih digitalnih medijskih tehnologij, pri čemer beseda ‘digitalno’ predstavlja komodificran sistem, kulturno gnojilo, ki lahko kompresira artefakte, povsem ločene od kakršnekoli povezave z napredkom.

ROBERT BOBNIČ (SLO)
Doktorski študent medijskih študij, urednik in publicist. Med drugim je bil odgovorni urednik časopisa Tribuna in urednik Redakcije za kulturo in humanistične vede Radia Študent. Trenutno je član uredniškega odbora revije Šum.

PRIMOŽ KRAŠOVEC (SLO)
Nekdanji raziskovalec na Pedagoškem inštitutu, prevajalec in pisec (Borec, Ekran) ter trenutni docent na Oddelku za sociologijo Filozofske fakultete v Ljubljani in član uredniških odborov revije Borec in založbe Sophia.

URŠKA PREIS (SLO)
Glasbenica, harfistka, elektrofoničarka, glasbena piska in sodobna umetnica. S Tinetom Vrabičem (Nitz) je soustvarjala v dvojcu II/III, samostojno nastopa v umetniškem projektu rouge-ah. Sodeluje z Radiem Študent in Radiem Slovenija.

VEČ O FESTIVALU SONICA